Χανιά | Κρούσμα κορωνοϊού στο Μ.Α.Ι.Χ., τεστ για όλο το προσωπικό και τους φοιτητές (εικόνες)

Κρούσμα κορωνοϊού ανιχνεύθηκε σε εργαζόμενο στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), με αποτέλεσμα να τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα και να ξεκινήσει από χθες η διενέργεια τεστ στο σύνολο του προσωπικού, αλλά και των φοιτητών.

Ο γενικός διευθυντής του Μ.Α.Ι.Χ. Γιώργος Μπαουράκης, μιλώντας σήμερα στο HANIA.news, σημείωσε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος εργάζεται στο λογιστήριο τού Ινστιτούτου, το οποίο έχει κλείσει.

Το σύνολο των εργαζομένων στο λογιστήριο έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους στους οποίους είχε επαφή ο εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Από χθες, Δευτέρα, στους χώρους του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τη διενέργεια τεστ στο σύνολο των εργαζομένων και των φοιτητών, διαδικασία που, όπως ανέφερε ο κ. Μπαουράκης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο, Τετάρτη.

Καταλήγοντας, ο Γενικός Διευθυντής του Μ.Α.Ι.Χ. σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα λαμβάνεται το σύνολο των μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

 

Σε ανακοίνωσή του, το Μ.Α.Ι.Χ. αναφέρει τα εξής:

«Μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος σε υπάλληλο του λογιστηρίου του Μ.Α.Ι.Χ., ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, έχουμε να δηλώσουμε ότι το Ινστιτούτο τηρεί με σχολαστικότητα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του λογιστηρίου βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών και ασκούν το δικαίωμα της τηλεργασίας. Άμεσα απολυμάνθηκαν οι χώροι του Ινστιτούτου και έχει προβεί σε τεστ Covid όλο το προσωπικό.

Αύριο, Τετάρτη 4/11/20, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτικό τεστ στους φοιτητές, οι οποίοι έχουν ήδη ελεγχθεί στη χώρα τους 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Το Ινστιτούτο θέτει ως μέγιστη προτεραιότητα την υγεία όλων και το εστιατόριο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2020 με φαγητό σε μορφή πακέτου».

 

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή