Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ελαιουργείων προς τη ΔΟΥ Χανίων

Τη διαμαρτυρία του για τη χρονική στιγμή που η ΔΟΥ Χανίων επέλεξε να ζητήσει, από τα ελαιουργεία, την προσκόμιση πληροφοριακών στοιχείων σε σχέση με την απογραφή ελαιολάδου εκφράζει με επιστολή του προς την προϊσταμένη της τοπικής Εφορίας ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν. Χανίων.

Στην επιστολή του, ο Σύνδεσμος επισημαίνει τα εξής:

«Με απόφαση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν. Χανίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με την παρούσα επιστολή τη διαμαρτυρία μας για τις προσκλήσεις παροχής πληροφοριών σχετικά με την απογραφή του ελαιολάδου που κατέχουμε στις εγκαταστάσεις μας ή σε εγκαταστάσεις τρίτων και μάλιστα διακεκριμένα ανά κατηγορίες κατά πως γράφετε στην πρόσκλησή σας αυτή.

Η διαμαρτυρία έγκειται στη χρονική στιγμή που στάλθηκε η πρόσκληση αυτή (δείτε ΕΔΩ) ζητώντας σε πέντε ημέρες να παράσχουμε τα στοιχεία αυτά. Αυτήν τη στιγμή, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα ελαιουργεία βρίσκονται στο πιο δύσκολο σημείο του έτους. Οι ελαιουργοί έχουν λίγες ώρες ξεκούρασης και ξανά παλεύουν με τον χρόνο για να φέρουν εις πέραν το έργο τους. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο, πάνω από οκτώ μήνες, είναι σχετικά χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας πως προβήκατε σε αυτού του είδους την ενέργεια αυτήν τη στιγμή, χωρίς να σκεφτείτε τον προαναφερόμενο φόρτο εργασίας των ελαιουργών ζητώντας τους στοιχεία που απαιτούν αρκετό χρόνο καταγραφών και παρουσία λογιστή και προγραμματιστή ώστε να απεικονιστούν ορθά κατά τον διαχωρισμό των περιπτώσεων που ζητάτε.

Είναι επίσης άξιο απορίας το ζητούμενο: Ζητάτε την απογραφή (κατά διάκριση) του ελαιόλαδου που είχαμε προ της ενάρξεως της ελαιοπαραγωγής 2020-2021. Που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να το ζητήσετε και την απογραφή λήξης της ελαιοπαραγωγής όπου θα υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος να απεικονιστούν ορθά και με τις απαραίτητες ενέργειες τα ζητούμενα της επιστολής σας. Διότι η λήξη της περιόδου, ως γνωστόν είναι η αρχή της επομένης. Άρα το ίδιο ζητούμενο μπορούσε να εξαχθεί με πολύ, με πολύ περισσότερη ευκολία.

Γιατί λοιπόν μας ζητάτε σε αυτό το χρονικό διάστημα να προβούμε σε καταγραφές οι οποίες, λόγω του φόρτου εργασίας μπορούν να οδηγήσουν σε εύκολα λάθη τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να μας προξενήσουν μεγάλες ζημιές σε έναν μελλοντικό έλεγχο; Γιατί δεν επιλέχθηκε η περίοδος ολοκλήρου οκταμήνου αφού και εκεί μπορεί να εξαχθεί το ζητούμενό σας με μεγαλύτερη προσοχή, με ασφαλέστερο αποτέλεσμα και με την άνεση του χρόνου;

Να προσθέσουμε ότι σε όλα τα παραπάνω το κύμα πανδημίας, που σαρώνει και τη χώρα μας, έχει φέρει στα ψυχολογικά όρια τους παραγωγούς, τους εργάτες γης, τους λογιστές μας αλλά και εμάς τους ίδιους που θα πρέπει να απαγορεύσουμε τη συνήθεια δεκάδων χρόνων δηλαδή την παρουσία του παραγωγού στη διαδικασία της άλεσης ώστε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια της επιχείρησής μας αλλά και την ποιότητα της παραγωγής.

Κυρία Έφορε, κύριε Προϊστάμενε

Παρακαλούμε να σταθμίσετε τα αιτήματά μας τα οποία είναι απολύτως δίκαια και δεν εμποδίζουν το ελεγκτικό σας έργο, μεταθέτοντας τα ζητούμενά σας μετά το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου ώστε αυτά να αφορούν την ποσότητα ελαιόλαδου τόσο της έναρξης όσο και της λήξης της ελαιοκομικής περιόδου 2020-2021.

Παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανάγκη σεβασμού της εργασίας μας από τον Ελεγκτικό Μηχανισμό και την ευελιξία που θα πρέπει να έχει η Υπηρεσία σας ώστε να προκύπτουν τα βέλτιστα αποτελέσματα τόσο για τον ελεγκτή όσο και για τον ελεγχόμενο.

Παρακαλούμε εν τέλει για τις ενέργειές σας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή