Συντονισμός δράσεων για τη «θωράκιση» του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

Συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης είχε νωρίς το βράδυ της Τρίτης 24/11/2020 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Από πλευράς Ο.Α.Κ. στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων, Βαγγέλης Μαμαγκάκης και ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων, Γιώργος Αγαπάκης.

Στην διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν οι προτεραιότητες, προκειμένου η περιοχή  του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που επλήγη από τα έντονα φαινόμενα της πρόσφατης θεομηνίας , να «θωρακιστεί» για τη χειμερινή περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θυρόφραγμα της σήραγγας στο Οροπέδιο Λασιθίου που οδηγεί στο φράγμα Αποσελέμη αλλά και σε μια σειρά από άλλα σημεία αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία επιβάλλεται να δοθεί προσοχή.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Τμήμα ΠΣΕΑ – και η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για κοινές δράσεις αλλά και στενή μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου η περιοχή «ν’ αντέξει» απέναντι στα έντονα φαινόμενα.

«Είχαμε μια παραγωγική συνεργασία με το σύμπλεγμα των αρμόδιων φορέων και  υπηρεσιών, προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού, σε προληπτικές παρεμβάσεις έτσι ώστε η κρατική μηχανή, να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε αποτελεσματικοί απέναντι στα φαινόμενα, τα οποία – και πρόσφατα για μια ακόμη φορά –  γίναμε μάρτυρες του τι μπορούν να προκαλέσουν. Η συνεργασία όλων μας, κρίνεται απαραίτητη και συναντήσεις όπως η σημερινή, μας βοηθούν όλους να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί εκ των προτέρων και όχι κατόπιν εορτής» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή