Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με Κεφαλογιάννη για τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο ΒΟΑΚ και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, το προσεχές διάστημα, για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί θα τηρηθεί στο ακέραιο. Συγκεκριμένα, εντός έτους θα ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, το 2022 θα ολοκληρωθεί η υποβολή προσφορών και η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες και η τελική χάραξη του ΒΟΑΚ θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στην Κρήτη.

«Με τον κ. Κεφαλογιάννη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για την εξέλιξη των εκκρεμών τεχνικών έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη. Παρά τη μικρή καθυστέρηση κυρίως λόγω της πανδημίας, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα τα έργα θα “τρέξουν”. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια του νησιού και τα έργα προς αυτή την κατεύθυνση, εν αναμονή ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου. Τέλος, αναφερθήκαμε στην αδειοδότηση των τρέιλερ, και την απόφαση τα τρέιλερ να διαθέτουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισής τους. Ο κ. Κεφαλογίαννης τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συγκεκριμένες προτάσεις για την βέλτιστη εφαρμογή της απόφασης αυτής», σημειώνει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

1 σχόλιο

  • Κώστας Μαρικακης Reply

    19 Φεβρουαρίου 2021 at 02:05

    Οσονουπω ένα μνημειώδες έργο αυτό του νέου ΒΟΑΚ θα υλοποιηθει……εργο που το έχει ανάγκη η Κρήτη……που θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα……αλλα ένα πολυ σημαντικό ζήτημα που πρεπει να τεθεί την δεδομένη χρονική στιγμή ένεκα της κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ αποτελεί η προστασια των προστατευομενων περιοχων NATURA 2000 που υπάρχουν σε όλη την Κρήτη κ αρκετές εξ’αυτων στο Νομό Χανίων όπου οριοθετουνται…..οι περιοχες NATURA 2000 αποτελούν πολυ σημαντικους περιβαλλοντικα υδροβιοτοπους με πλουσια χλωρίδα πανιδα αφθονους υδάτινους πορους……ποτάμια λίμνες παραλιες ορεινοί όγκοι……ενα παραδειγμα τέτοιας περιοχης NATURA 2000 στο Νομό Χανίων αποτελεί η περιοχη της Γεωργιουπολης Αποκορώνου Χανίων με τον Αλμυρό Ποταμό την σχηματισθεισα Λίμνη του Αλμυρου Ποταμου το λεγόμενο Έλος της Γεωργιουπολης Αποκορώνου κ την Λίμνη του Κουρνα…….περιοχές ιδιαίτερου φυσικού καλους ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NATURA 2000…..Ελπιζουμε όλοι ότι τόσο τα συναρμοδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Υποδομων-Μεταφορων η Περιφέρεια Κρήτης ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης όσο κ όλοι οι εμπλεκομενοι φορείς κατά την χάραξη την μελέτη κ την τελική κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ θα μεριμνήσουν ώστε αυτές οι πολυ σημαντικες περιοχες NATURA 2000 να προστατευτουν ώστε να μείνουν ανεπηρεαστες από τον νέο ΒΟΑΚ……Οι προστατευομενες περιοχες NATURA 2000 μαζί με την ανεκτίμητη πολιτισμικη κληρονομιά της Κρήτης αποτελούν την πραγματικη υπεραξία της κ τους πραγματικους λόγους που ταξιδεύουν ετησίως εκατομμύρια επισκεπτών-τουριστων στο νησί μας την Κρήτη!!!!!!!!!!!!!Όλοι θα πρεπει να το αντιληφθούμε πρωτιστως η Πολιτεία αλλά κ οι πολιτες ότι ο σεβασμος στο Περιβάλλον κ στο Πολιτισμό αποτελούν την ανάπτυξη που όλοι επιδιώκουμε!!!!!!!!!!!Γι’αυτό προστασια του Περιβάλλοντος παραλληλα με την κοινή ωφέλεια!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή