Ανακοινώσεις ΣΕΠΕ Χανίων για παραιτήσεις μελών ΠΥΣΠΕ και νέο νόμο στα Πανεπιστήμια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων «χαιρετίζει την από κοινού απόφαση όλων των διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ Χανίων να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τη θέση αυτή».

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Στις 16 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από την ΠΔΕΚ (ΑΔΑ: ΩΔΣ146ΜΤΛΗ-4Μ6) με πρόεδρο τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Χανίων και διορισμένα τακτικά μέλη τους συναδέλφους μας Μπολιουδάκη Αριστείδη – Μαζοκοπάκη Δώρα και αναπληρωματικά μέλη αυτών τους Σταυρουλάκη Μανώλη – Κουτσουράκη Κατερίνα των οποίων η θητεία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.  Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί είχαν  τις θέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου χωρίς δική τους δήλωση. Ο διορισμός των  “αιρετών” έχει ανακοινώθεί από τις 29-12-2020 και άμεσα έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της  διοίκησης.

Η παραίτησή τους ως πράξη ευθύνης δείχνει το ήθος τους, το υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και τον σεβασμό στις αποφάσεις του Κλάδου και της ΔΟΕ απέναντι στο σχεδιασμό του υπουργείου για την ολοκληρωτική απαξίωση και διάλυση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Οι διαδικασίες της 7ης Νοεμβρίου για τους εκπαιδευτικούς θεωρούνται ως μη γενόμενες καθώς η συντριπτική – καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%, από τις «ψευδο-εκλογές» έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα απαξίωσης στον αντιδραστικό σχεδιασμό της Υπουργού. Ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη.

Επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κανένας συνάδελφος μετά την παραίτηση των αιρετών (Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου) και των συναδέλφων που διορίστηκαν, δεν πρέπει να αναλάβει ούτε να δεχτεί την ανάθεση από την πλευρά της διοίκησης, τόσο για τη θέση του αιρετού όσο και για τη θέση των διορισμένων μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά ούτε και στα Διευρρημένα ΠΥΣΠΕ.

Στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις απόφαση του ΣΕΠΕ Χανίων και της Δ.Ο.Ε. είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου με όσα προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου μας για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νομού να λειτουργήσουν όπως οι παραπάνω συνάδελφοι οι οποίοι δείχνουν τον δρόμο. Τον μόνο δρόμο κόντρα στις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης και την περιστολή της ίδιας της Δημοκρατίας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωσή του, ο ΣΕΠΕ Χανίων «καταγγέλλει τη βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές αποδείχτηκε η υποκρισία και οι πραγματικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φοιτητές, που βρίσκονταν σε αγωνιστική κινητοποίηση, για να διασφαλίσουν δήθεν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ».

Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τους αγώνες των παιδιών τους. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε “γύψο” απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Απέναντι στα δικαιώματά μας!

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή