Χατζηδάκης για αλλαγές στο εργασιακό: Τίποτα χωρίς τη συναίνεση εργαζόμενου

Οι υπερωρίες όχι μόνον θα πληρώνονται αλλά πηγαίνουν και στον ευρωπαϊκό μέσω όρο, κατοχυρώνεται το οκτάωρο, μέσω και της ψηφιακής κάρτας εργασίας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. 

Όπως είπε έχουν κολλήσει στην καραμέλα του χρόνου διευθέτησης εργασίας, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο εργαζόμενος αν δεν το ζητήσει δεν θα γίνεται.

«Εχουν διαβάσει άλλο νομοσχέδιο προφανώς», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχει για, πρώτη φορά, μέριμνα για χορήγη άδειας πατρότητας 14 ημερών,  παράμετρος χορήγησης γονεικής άδειας 2 μηνών και στους δύο γονείς, η οποία για πρώτη φορά θα πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ,

Παράλληλα, αναφερόμενος στα θετικά μέτρα, επισήμανε πως οι εργατοτεχνίτες εξισώνονται με τους υπαλλήλους, ενώ υπάρχει πρόνοια για μέτρα που αφορούν την προστασία και ασφάλεια των εργαζόμενων σε delivery.

Στη βάση του νομοσχεδίου υπάρχει η πρόβλεψη για την ψηφιακή κάρτα αλλά και τη λήψη μέτρων για την τηλεργασία με το δικαίωμα αποσύνδεσης (να μην μπορεί ο εργοδότης να αναθέσει εργασία στον υπάλληλο πέραν από το ωραριό του) να κατοχυρώνεται πρώτη φορά και την Ελλάδα να είναι η τρίτη χώρα μετά από την Ιταλία και τη Γαλλία στην Ε.Ε. που προχωρά ως προς αυτό.

Όσον αφορά ειδικά το ζήτημα των υπερωριών, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως αυτές όχι μόνο θα διατηρούνται, αλλά θα πληρώνονται κατά 40% περισσότερο κάθε ώρα υπερωρίας σε σχέση με τη συμβατική απασχόλησης.

«Και το οκτάωρο, το οποίο φυσικά κατοχυρώνεται με το νομοσχέδιο, και οι υπερωρίες και κάθε μορφή εργασίας θα ελέγχονται με την ψηφιακή κάρτα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας πως το εγχείρημα αυτό θα προχωρήσει εντός των επόμενων μηνών.

Επιπρόσθετα, απαντώντας στο ερώτημα εάν ενέχει ο κίνδυνος ένας υπάλληλος να κάνει υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθεί και περαιτέρω εάν κινδυνευεί με απόλυση εφόσον αρνηθεί να τις κάνει, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως σκοπίμως οι διαφωνούντες με το νομοσχέδιο μπερδεύουν τον όρο της υπερωρίας με αυτόν της διευθέτησης και ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου, ενώ είναι αυτομάτως άκυρη μια απόλυση που θα μπορούσε να προκύψει επειδή ο εργοδότης ζήτησε ανεπίσημα κάτι από τον υπάλληλο και αυτός το απέρριψε.

Πηγή: skai.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή