Βολουδάκης: Η Fraport κωλυσιεργεί για το νέο ραντάρ προσέγγισης στο «Δασκαλογιάννης»

Η Fraport Greece «κωλυσιεργεί απαράδεκτα στην επένδυση του νέου ραντάρ προσέγγισης για το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”» σημείωσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε χθες κατά τη συζήτηση στη Βουλή της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με τη Fraport και τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», για την οικονομική αποκατάσταση των παραχωρησιούχων για τις συνέπειες τις πανδημίας.

Ο κ. Βολουδάκης ανέφερε ότι η υποχρέωση της αποζημιώσεως για περιπτώσεις όπως ο υποχρεωτικός περιορισμός των δρομολογίων προκύπτει από τις συμβάσεις, και ειδικότερα από τη σύμβαση του 2015 με τη Fraport την οποία η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε και ψήφισε στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι επί της αρχής είναι εύλογο να υπάρχει αποζημίωση και ότι το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που εύκολα «φέρνει την καταστροφή» και καταψηφίζει συνήθως τα πάντα, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφίζει «παρών».

Αναφερόμενος στο θέμα του νέου ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», ο κ. Βολουδάκης τόνισε ότι η Fraport Greece κωλυσιεργεί απαράδεκτα στην υλοποίηση τής επένδυσης παρά το ότι πρόκειται για συμβατική υποχρέωσή της.

Υπενθύμισε ότι η εταιρεία επικαλούνταν ως πρόσφατα την καθυστέρηση από πλευράς ελληνικού Δημοσίου στη γνωστοποίηση των προδιαγραφών που απαιτούνται για το νέο ραντάρ. Ήταν γεγονός ότι υπήρξε αυτή η καθυστέρηση με ευθύνη του Δημοσίου. Από το 2015 που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη σύμβαση, μέχρι τη λήξη της θητείας της τον Ιούλιο του 2019, ούτε προδιαγραφές συμφωνήθηκαν ούτε ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση στην εταιρεία για να εγκαταστήσει το ραντάρ. Από τοΝ Φεβρουάριο του 2020 όμως οι προδιαγραφές του Δημοσίου έχουν δοθεί στην εταιρεία, οπότε η καθυστέρηση βαρύνει πλέον αποκλειστικά τη Fraport Greece, πρόσθεσε ο κ. Βολουδάκης.

Παράλληλα, ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να επιβάλλουν στην εταιρεία την τήρηση των υποχρεώσεών της, σημειώνοντας ότι η επένδυση αυτή θα επιτρέψει να αυξηθεί η δυνατότητα προσγειώσεων αεροσκαφών στην περίοδο αιχμής, αυξάνοντας αντίστοιχα την τουριστική κίνηση. Συμπλήρωσε ότι έχει καταθέσει κατ’ επανάληψη ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα, και αναμένει μια ουσιαστική απάντηση στην τελευταία.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή