Χανιά | -20% τον φετινό Ιούνιο ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα συγκριτικά με το 2019

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διεξήγαγε τη μηνιαία έρευνα τζίρου για τον Ιούνιο του 2021 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019. Το μέτρο σύγκρισης ήταν με βάση τα δεδομένα του 2019, καθότι ήταν η τελευταία χρονιά που υπήρχε κάποια κανονικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό κατά 20%, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

“Οι περισσότερες επιχειρήσεις κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο, ενώ προβλήματα όπως η ρευστότητα και τα αυξημένα λειτουργικά κόστη είναι παράγοντες που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις”, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων.

“Επίσης ο τουρισμός και τα χαμηλά νούμερα που προβλέπονται σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας είναι ανασταλτικοί παράγοντες σταθεροποίησης της αγοράς. Μοναδική ελπίδα πλέον για την αναθέρμανση της αγοράς είναι οι εκπτώσεις που ελπίζουμε να αποτελέσουν αχτίδα αναθέρμανσης και τόνωσης της αγοράς για όλους”, σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Και καταλήγει: “Τονίζουμε για ακόμα μια φορά πως η στήριξη της αγοράς από πλευράς κυβέρνησης θα πρέπει να συνεχιστεί καθότι η πολυπόθητη κανονικότητα φαίνεται πως αργεί ακόμα αρκετά”.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή