Στο συνέδριο που οργάνωσε σήμερα, Παρασκευή 16/7/2021, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ), με θέμα τις μελέτες και τα κυριότερα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στο τμήμα του νέου ΒΟΑΚ στην Ανατολική Κρήτη, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αποτελούμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ Άρη Παπαδογιάννη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Λευτέρη Κοπάση και τον διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων και γενικό γραμματέα του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργο Αγαπάκη.
Το συνέδριο διεξήχθη υπό την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και πιο συγκεκριμένα του υφυπουργού, Γιάννη Κεφαλογιάννη -ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής- αλλά και της διευθύντριας Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ευγενίας Καλοφωλιά.
Στη διάρκεια του συνεδρίου, στο επίκεντρο βρέθηκε το έργο ΣΔΙΤ του τμήματος «Χερσόνησος – Νεάπολη». Στο μικροσκόπιο των τοπικών φορέων τέθηκαν ακόμη και τα κυριότερα τεχνικά έργα που προβλέπεται να κατασκευαστούν στην Ανατολική Κρήτη συνολικά, μαζί με τη μελετητική τους ωριμότητα.
Από την πλευρά τού κ. Παπαδογιάννη έγινε αναφορά στη βούληση που τεκμηριωμένα, όπως σημείωσε, υπάρχει για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου της Κρήτης, από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, ενώ στάθηκε ακόμη και σ’ ένα ακόμη ζήτημα, αυτό του συνδετήριου δρόμου του αεροδρομίου Χανίων με το νέο ΒΟΑΚ.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

