Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, είναι κατηγορίας κινδύνου: 4 (πολύ υψηλός)
Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.
Παράλληλα, υπενθυμίζει στους πολίτες την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.
Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας μας, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.
Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies
166: ΕΚΑΒ
100: ΕΛΑΣ
199: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
112: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
108: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
1591: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ