«Σύνθεση Ανάκαμψης»: Οι προτεραιότητές μας για την εμπορική αγορά των Χανίων

Πέντε προτεραιότητες για την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά στο εμπόριο και την αγορά στα Χανιά παρουσιάζει η παράταξη «Σύνθεση Ανάκαμψης», με επικεφαλής την υποψήφια πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Δώρα Κυριακάκη.

Όπως τονίζει, «η ανάκαμψη της εμπορικής αγοράς των Χανίων οφείλει να βασιστεί σε ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο με στρατηγικό επίκεντρο την καινοτομία, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα. Ο Εμπορικός μας Σύλλογος, παράλληλα με τη διαρκή και έμπρακτη στήριξη με άμεσες παρεμβάσεις στη σκληρή καθημερινότητα κάθε συναδέλφου, οφείλει να διεκδικήσει δυναμικά από την ελληνική πολιτεία επαρκή μέτρα ανακούφισης του βαριά “πληγωμένου” εμπορικού κόσμου από τις ισοπεδωτικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Οι προτεραιτότητες της παράταξης «Σύνθεση Ανάκαμψης» είναι:

«1. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιβράβευσης των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις των Χανίων με σκοπό την τόνωση και στήριξη της τοπικής αγοράς μέσω της χρήσης ειδικής πλατφόρμας τεχνολογίας και εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Έξυπνος μηχανισμός μέσω του οποίου οι τοπικοί καταναλωτές μαζί με επισκέπτες των Χανίων θα αποκτήσουν την ευκαιρία να επιβραβεύονται για τις αγορές τους στις τοπικές μας επιχειρήσεις.

2. Η διεκδίκηση της διαγραφής του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους, το οποίο δημιουργήθηκε προς το Δημόσιο εις βάρος των πληττόμενων επιχειρήσεων εξαιτίας του Covid-19, σε συνδυασμό με μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση.

3. Η επιδίωξη πλέγματος ελάφρυνσης του δυσβάσταχτου φορολογικού και εργοδοτικού βάρους των επιχειρήσεων μέσω οριστικής κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, μείωσης του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.

4. Η διεκδίκηση σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων απαλλαγμένου από γραφειοκρατικό κόστος, σε συνδυασμό με κατάργηση του θεσμού των αγορών καταναλωτών, καθώς και του προαιρετικά διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων έως τις 22:30 καθώς στην πράξη δεν εφαρμόζεται από την αγορά.

5. Η θεσμική και ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε ανοιχτό, διαφανή και συμμετοχικό οργανισμό, μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων δυνατοτήτων. Αναγκαία η δημιουργία σταθερού δίαυλου συνεργασίας με όλους τους τοπικούς θεσμικούς φορείς για την επίλυση ειδικών – τεχνικών θεμάτων της αγοράς».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή