Χανιά | Λόφος Καστέλι, Μουσείο, Νεώρια στη συνάντηση του Δημάρχου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Λόφος Καστέλι, νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Νεώρια. Αυτά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή -κεκλεισμένων των θυρών- συνάντηση που είχαν η βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και ο τέως υπουργός και τέως βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία της τέως γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, αρχαιολόγου Μαρίας Βλαζάκη και των μελών της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννη Χίνου και Ναπολέοντα Ξιφαρά.

Αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου, ήταν -σύμφωνα με ανακοίνωση τού Δήμου- ο προγραμματισμός του Δήμου Χανίων για τα σημαντικά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και αφορούν στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, καθώς και για τις δράσεις οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως έγινε «μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο – και δεν είναι “τρόπος του λέγειν”. Έγινε πραγματικά μία παραγωγική συζήτηση, χαρήκαμε πάρα πολύ γιατί ο Δήμαρχος έχει πλήρη συνείδηση του υλικού και συμβολικού πολιτιστικού φορτίου που έχει αυτή η πόλη».

Χαρακτηριστικά, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε για τα Νεώρια, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον λόφο Καστέλι, ότι «εμείς δεσμευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ό,τι χρειαστεί από αυτά τα έργα που θέλει να κάνει ο Δήμαρχος, να συνεχίσει ή να ξεκινήσει, θα είμαστε στο πλάι του».

Τέλος, η κα Αναγνωστοπούλου υποσχέθηκε να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νεόυ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, όταν θα γίνει η μεγάλη έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε σε δηλώσεις του, με το πέρας της συνάντησης, ότι πρόκειται για «μία συνολική προσπάθεια και εδώ στα Χανιά, να δείξουμε ότι η περιφέρεια της χώρας είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί στο κομμάτι του πολιτισμού, να δημιουργεί σημαντικά γεγονότα και να δείχνει ότι οι καλλιτέχνες, αλλά κυρίως το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, είναι σε θέση να συμβάλουν στη γενικότερη ανάπτυξή μας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή