Εκλογές στον Ε.Σ.Χ. | Τοπολιανάκης: Είμαστε εδώ «χωρίς κομματικά δεκανίκια, χωρίς προστάτες»

Κάλεσμα σε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου απηύθυνε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Τοπολιανάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του Συλλόγου.

Οι διαδικασίες έχουν ως εξής: Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, θα διεξαχθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία έως τις 11 τη νύχτα. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα (Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου), από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Θέλουμε το Σώμα να έρθει και να διαλέξει το καλύτερο ψηφοδέλτιο, με τα πιο έμπειρα, τα πιο αγωνιστικά μέλη στην προκειμένη περίπτωση, που είχαν και θα έχουν ρεαλιστικό πρόγραμμα. Στο εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα γενικά μάς ενδιαφέρει ο ρεαλισμός. Να ζητάμε πράγματα που μπορούμε να κερδίσουμε και να γίνονται, να είναι εφικτά», σημείωσε, αρχικά, ο κ. Τοπολιανάκης.

Και συνέχισε: «Λέμε στους συναδέλφους μας ότι έχουμε πρόσωπο. Ότι είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα για να τους εκπροσωπούμε. Χωρίς κομματικά δεκανίκια, χωρίς προστάτες, χωρίς ανθρώπους να μας λένε τι και πώς να το κάνουμε. Έχουμε γνώση, έχουμε όρεξη, εμπειρία -που είναι το βασικό από ’δω και πέρα- και ξέρουμε πώς να το παλέψουμε. Αυτό κάνουμε, άλλωστε, τα τρία χρόνια που το “Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο” γεννήθηκε. Έχω μιλήσει, εδώ και δύο μήνες, για έναν ανοιχτό διάλογο. Ανοιχτό διάλογο. Έλαβα μόνο σιωπή, κρυφτούλι και απαξίωση. Έτσι θέλουν κάποιοι να διοικήσουν τον Εμπορικό Σύλλογο; Με το να κρύβονται; Τι και ποιος φοβάται τον διάλογο; Υπάρχει μία αντίφαση εδώ: καλούμε σε μία δημοκρατική διαδικασία και κάποιοι φοβούνται τον δημοκρατικό διάλογο. Αυτό είναι γελοίο. Πραγματικά είναι γελοίο», είπε ο κ. Τοπολιανάκης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων τόνισε ότι «είμαι στον Σύλλογο δεκατρία χρόνια, με μία παύση τριετίας. Όταν πρωτοξεκίνησα, υπήρχε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Και αυτό είναι το σωστό. Πραγματικά αυτό είναι το σωστό. Να υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο. Η έλευση, από την “Αγωνιστική Συνεργασία” του κ. Βουρλάκη ξεχώρισε ως παράταξη με αυτό που πρεσβεύει. Είναι δικαίωμά του. Η έλευση Κυριακάκη έφερε ένα τρίτο ψηφοδέλτιο. Τι γίνεται, ρε παιδιά; Τι θέλετε ακριβώς από τον Εμπορικό Σύλλογο; Τι ζητάτε; Μήπως ήρθατε ποτέ να ασχοληθείτε και μας το αρνηθήκατε; Ποτέ. Ή μήπως, τελικά, θέλετε τον Εμπορικό Σύλλογο για άλλους λόγους από αυτούς που εσείς οι ίδιοι λέτε; Να ξεκαθαρίσω κάτι: Ο Γιώργος Τοπολιανάκης και το “Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο” την επόμενη μέρα δεν θ’ αλλάξει. Είτε αυτό αρέσει, είτε όχι. Θα συνεχίσω τον αγώνα μας και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του αυτοαπασχολούμενου και του μικρού επιχειρηματία. Θα συνεχίσω να πιέζω καταστάσεις. Το μόνο που μπορεί ν’ αλλάξει είναι να χάσω ακόμα λίγα κιλά ή να πάρω ακόμα λίγα κιλά. Τα υπόλοιπα θα είναι ακριβώς τα ίδια. Σας το λέω για να το ξέρετε. Έχουμε δείξει τη γραφή μας».

Ακολούθως, ο κ. Τοπολιανάκης υπογράμμισε: «Αναρωτιέμαι πραγματικά: ο τρίτος συνδυασμός που βρέθηκε τώρα, η Δώρα Κυριακάκη, αξιαγάπητη συνάδελφος, τριάμιση χρόνια είναι πρόεδρος στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Χανίων. Αυτά τα πέντε πράγματα που λέει ότι θέλει να κάνει, γιατί δεν τα έκανε; Το Επιμελητήριο Χανίων είναι πολύ μεγαλύτερος φορέας από τον Εμπορικό Σύλλογο, με μεγάλη βοήθεια, με πόρους. Εμείς είμαστε ένα συνδικαλιστικό όργανο. Δεν είμαστε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Η κα Κυριακάκη είναι πρόεδρος στο Εμπορικό Τμήμα και τα τριάμιση αυτά χρόνια έχει συνεδριάσει δύο φορές. Τη δεύτερη φορά κλήθηκα, ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, Κυριακή, στις 9 το πρωί, για να φτάσω σε μία συζήτηση στις 10 το πρωί. Ο κ. Βουρλάκης έχει προεδρεύσει στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων. Κρίθηκε και κέρδισα εγώ στις εκλογές. Κι εγώ θα κριθώ γι’ αυτό που έκανα τα τρία χρόνια. Για τη διαχείριση της πανδημίας. Που κανείς μας, πραγματικά, δεν ήξερε τι είναι αυτό και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί. Πρώτη φορά κλείσαμε τα μαγαζιά μας τέσσερις και πέντε μήνες σ’ ένα χρόνο. Τα μέλη που υπήρχαν στον Σύλλογο πραγματικά ξέρουν τι κάναμε τους 18 μήνες του Covid».

Καταλήγοντας, ο κ. Τοπολιανάκης σημείωσε: «Ζητάω από τους ψηφοφόρους ένα πράγμα. Δεν με ενδιαφέρει τι και ποιον θα ψηφίσετε. Θέλω να έχετε ως κριτήριο, για την κάθε επιλογή σας, το καλό του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Γιατί αυτόν τον Σύλλογο κάποιοι τον έχουν πονέσει. Έχουμε δουλέψει, έχουμε ξενυχτήσει, έχουμε τσακωθεί με συμφέροντα. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους προέδρους με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Έχω περάσει από απλό μέλος στο Συμβούλιο, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος, οικονομικός επόπτης, δεν ήρθα φυτευτός να κάνω τον πρόεδρο χωρίς να γνωρίζω. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα στην επόμενη τριετία. Και αυτό θα κάνουμε με όλη την ομάδα μας. Καλοδεχούμενοι και οι καινούργιοι να συνεργαστούμε για να πάμε μπροστά. Δεν τα ξέρουμε όλοι όλα. Και γι’ αυτό έχουμε ένα ψηφοδέλτιο με διάφορα επαγγέλματα. Όσοι είμαστε στο τιμόνι να είναι σίγουροι οι επιχειρηματίες ότι θα στηρίξουμε τα συμφέροντα που μπορούμε να κερδίσουμε. Αερολογίες από εμάς, έξω».

Οι 14 προτάσεις του συνδυασμού «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο»:

• Μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών.

• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη  αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.

• Κλιμάκωση του ποσού της μη επιστρεπτέας προκαταβολής έως και το 100% σε επιχειρήσεις και αυτοπασχολούμενους σε συνάρτηση με τα έσοδά τους.

• Μείωση ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος, αλλά και δραστική μείωση των άδικων έμμεσων φόρων για όλο το διάστημα διάρκειας της υγειονομικής κρίσης.

• Διαγραφή τόκων, προστίμων και προσαυξήσεων από τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες τουλάχιστον για τα τελευταία 10 χρόνια.

• Αναδρομική απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κράτησαν ή θα κρατήσουν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

• Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

• Επέκταση ευνοϊκών ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή τους άλλους ιδιώτες παρόχους.

• Δίκαιη κατανομή των πόρων της Περιφέρειας και του κράτους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οικονομικής ενίσχυσης.

• Ενίσχυση επιχειρηματικότητας από την τοπική αυτοδιοίκηση με μείωση και εξορθολογισμό των δημοτικών τελών.

• Διασύνδεση πρωτογενούς τομέα με τη μεταποίηση και το τοπικό εμπόριο.

• Προγράμματα «πράσινης» ενεργειακής αναβάθμισης για τα τοπικά καταστήματα,ώστε να εναρμονιστούν με τις νέες προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προγραμμάτων πριν να είναι αργά.

• Προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων με επιχορηγήσεις μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

• Δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος δημοσίου ΙΕΚ «Εξυπηρέτησης πελατών και εμπορικής διαχείρισης» και καθιέρωση ειδικών σεμιναρίων κατάρτισης όπου θα εκπαιδεύεται το εξειδικευμένο προσωπικό που θα στελεχώσει τα καταστήματά μας.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή