Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων: «Γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου

Υποψήφιο με τον συνδυασμό «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο», επικεφαλής του οποίου είναι ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Τοπολιανάκης, στηρίζει ευθέως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορά στο θέμα αυτό έκανε σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, υποψήφιος με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», Νίκος Βουρλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης και τους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη (εκπομπή «Μικρόφωνο για 2»), χωρίς, ωστόσο, να γνωστοποιήσει ούτε ποιο είναι το κόμμα, αλλά ούτε και το ονοματεπώνυμο του υποψήφιου.

Η συγκεκριμένη αναφορά από τον κ. Βουρλάκη έγινε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει όσα είπε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τοπολιανάκης (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά), ο οποίος σημείωσε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι «είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα για να τους εκπροσωπούμε. Χωρίς κομματικά δεκανίκια, χωρίς προστάτες, χωρίς ανθρώπους να μας λένε τι και πώς να το κάνουμε».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΡΛΑΚΗ

«Αυτό έχουμε βαρεθεί να το ακούμε και δεν πατάει στην πραγματικότητα… Αλλά να σας πω κάτι; Όταν ένας πολιτικός φορέας, κόμμα δηλαδή, στέλνει e-mail σε μέλη του και τους λέει ότι πρέπει να υποστηρίξουν ένα συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, είναι κομματική εξάρτηση αυτό ή δεν είναι; Επειδή αυτό συμβαίνει, σταματώ εδώ… Ο κ. Τοπολιανάκης μας κατηγορεί ότι είμαστε πολιτικά εξαρτημένοι και την ίδια στιγμή ένα κόμμα έχει στείλει γραμμή να ψηφιστεί ο συνδυασμός αυτός…», υπογράμμισε ο κ. Βουρλάκης.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από το ρεπορτάζ που ακολούθησε, από το HANIA.news, με βάση τις επισημάνσεις Βουρλάκη στην ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή τού ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης, προκύπτουν τα εξής:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έστειλε -όντως- e-mail, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, προς τα μέλη της, με θέμα «Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων».

Στο συγκεκριμένο e-mail επισημαίνει ότι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων «υποψήφιος από τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ο σ. Κώστας Μερκουράκης με τον συνδυασμό “Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο” και επικεφαλής τον Γ. Τοπολιανάκη. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι μας να βοηθήσουν για την εκλογή του συντρόφου μας ως εξής:

1) Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

2) Όλοι οι υπόλοιποι καλούμαστε να ενημερώσουμε φίλους και γνωστούς μας που είναι έμποροι ώστε να ψηφίσουν τον σύντροφό μας. 

Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε ένα βήμα και σε αυτό τον σύλλογο».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Το HANIA.news απευθύνθηκε στον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος επιβεβαίωσε την αποστολή τού e-mail.

Κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη επιλογή, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Στηρίζουμε τον Κώστα Μερκουράκη και “σταυρώνουμε” αυτόν, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, γνώστης, άξιος, καταξιωμένος και η ηλικία του μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, απ’ όποια θέση και αν βρίσκεται – ελπίζουμε εκλεγμένος. Εμείς στηρίζουμε τον Κώστα Μερκουράκη».

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες έχουν ως εξής: Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, θα διεξαχθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία έως τις 11 τη νύχτα. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα (Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου), από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή