Θεμιστοκλέους: 3η δόση και για άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα

Την διενέργεια 3η δόσης εμβολίου κατά του κορωνοιού για τους πολίτες άνω των 50 ετών και για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και Β με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από την διενέργεια της 2η δόσης, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,  κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση γύρω στα 100.000 άτομα και η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου τις απογευματινές ώρες.

Σημείωσε πως η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους έχουν συμπληρώσει τους 6 μήνες από την 2η δόση.

Παπαευαγγέλου: Δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε

Αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα παρατηρήθηκε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μικρή αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στην Αττική, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000.

Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62%, ανέφερε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.

Η κα Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι μπήκαμε σε μια πιο κανονική περίοδο και οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία. Έκανε έκκληση σε γονείς, όταν τα παιδιά τους οργανώνουν πάρτι να υπάρχουν μέτρα, όπως και στα σχολεία.

“Μη μαζεύουμε 30 παιδάκια για να παίξουν γιατί είναι μεγάλος παράγοντας διασποράς” είπε επισημαίνοντας πως τα μικρά παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα.

Όπως υπογράμμισε είναι ζητούμενο η κοινωνικοποίηση των παιδιών, και αυτό συντέλεσε φυσικά στην απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο δεν συνεπάγεται την μη τήρηση μέτρων.

Έχουμε μπει σε μια πιο κανονική περίοδο όπου οι εμβολιασμένοι εύλογα θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, δήλωσε σε κάθε περίπτωση.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή