Πολυτεχνείο Κρήτης | Ανακοίνωση – απάντηση της Ε.Π. Φοιτητών για την «ομηρία» του Κοσμήτορα

Ανακοίνωση – απάντηση σε όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κοσμητεία της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ιδρύματος, «προς ενημέρωση της Πολυτεχνειακής Κοινότητας και αποκατάσταση της αλήθειας» εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Σήμερα δημοσιεύτηκε ανακοίνωση της Κοσμητείας ΗΜΜΥ σχετικά με την προσπάθεια εκκίνησης πειθαρχικής δίωξης σε φοιτητή της Σχολής από τον καθηγητή Μπλέτσα και τον κοσμήτορα Καρυστινό. Αρχικά η αναφορά σε “ομάδες” που παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και αποτελούνται από μειοψηφίες αποτελεί ευθέως απαξίωση και μη αναγνώριση του Φοιτητικού μας Συλλόγου και των οργάνων του. Ο Κοσμήτοράς μας “ξεχνά” μάλλον, να αναφέρει τη μαζικότητα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε με απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης (πάνω απο 100 φοιτητές) ενάντια στην επιβολή πειθαρχικού. Μάλιστα ο ίδιος στη διαδικασία της Συγκλήτου παρά την επιμονή των φοιτητών να τοποθετηθεί άνοιγε το μικρόφωνο μόνο για να πει “πότε θα αρχίσει η Σύγκλητος” προκειμένου να διωχθούν οι φοιτητές και το θέμα να μη συζητηθεί. Ταυτόχρονα η συνεννόηση των διοικήσεων δεν ήταν και τόσο καλή, αφού Πρύτανης και Αντιπρύτανης δήλωναν δεν ξέρω – δεν είδα – δεν απαντώ, ενώ ο κοσμήτορας Καρυστινός την επόμενη μέρα δήλωσε πως είχε σταλεί ανάλογο mail στην πρυτανεία. Έχει αξία βέβαια να πούμε ότι τελικά ακόμα και αυτή η ανακοίνωση στης Πρυτανείας αντιβαίνει τη χυδαία ανακοίνωση της Κοσμητείας του ΗΜΜΥ και τους εκθέτει.

Γίνεται αντιληπτό πως όχι μόνο η Κοσμητεία παραμένει ανένδοτη στη θέση της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη στήριξη και εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, αλλά ζηλεύοντας μάλλον και τα επιτεύγματα άλλων Κοσμητόρων -όπως είναι ο Κουρκουλής στη ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ- επιχειρεί και την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των γεγονότων προκειμένου να εξηγήσει τη στάση αυτή. Η απόρριψη του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη από το φοιτητικό κίνημα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις, οι εκατοντάδες αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στην εφαρμογή οποιασδήποτε πτυχής του, διαδικασία που οδήγησε και στην επαναλαμβανόμενη αναβολή της ΟΠΠΙ, έχει ενοχλήσει μάλλον τόσο το ίδιο το Υπουργείο, όσο και τους παρατρεχάμενούς του. Γι’ αυτό και ο Καρυστινός, απέναντι στην αντίδραση του Φοιτητικού μας Συλλόγου αλλά και τόσων Φοιτητικών Συλλόγων πανελλαδικά, επιχειρεί να νομιμοποιήσει μια διαδικασία πειθαρχικού απέναντι σε συνδικαλιστή φοιτητή μέσα από λασπολογία και ψεύδη. Γιατί δεν κάνει ξεκάθαρες τις πολιτικές του θέσεις και στοχεύσεις; Γιατί η Κοσμητεία δε μιλάει ανοιχτά για την εφαρμογή του νόμου και της ατζέντας της κυβέρνησης, γιατί δεν λέει ξεκάθαρα πως θα τιμωρεί με πειθαρχικά τους φοιτητές όταν διεκδικούν και αγωνίζονται, αλλά προτιμά να συκοφαντεί τον Φοιτητικό Σύλλογο;

Ξεχνά μάλλον και τις δεκάδες αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα που καταδικάζουν τις πρακτικές του ίδιου και του Μπλέτσα. Ξεχνά ή μάλλον αποκρύπτει ότι η προσπάθειά τους να εφαρμόσουν το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη έχει βρει απέναντί της τον Φοιτητικό Σύλλογο και το φοιτητικό κίνημα!

Τέλος η διοίκηση της Σχολής μας ανακοινώνει ότι η αφισοκόλληση θα γίνεται πλέον μόνο σε ταμπλό! Στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπως και σε όλα τα ιδρύματα της χώρας υπάρχει ενεργά η αφισοκόλληση (διαφόρων περιεχομένων) και εντελώς τυχαία ονομάζεται αφισορύπανση μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Οι αφίσες, ο συνδικαλισμός και η ύπαρξη οργάνων είναι υπόθεση των φοιτητών και αποτελουν κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, των αγώνων ενάντια στη Χούντα, των χιλιάδων φοιτητών που πάλεψαν, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να έχει ο καθένας από εμάς την ελευθερία να εκφράζεται, να διεκδικεί συλλογικά να αγωνίζεται. Οι διοικήσεις, το κράτος και οι καθηγητές δεν είχαν ποτέ σχέση και λόγο για τις πρακτικές των φοιτητικού κινήματος!

Η θέση του Καρυστινού ειναι ξεκάθαρη, ας κάνουμε και εμείς τη δική μας! Κανένας Κοσμήτορας, καμία Κεραμέως και κανένας Μπλέτσας δεν θα τα ακυρώσει. Κανένας δεν θα παραποιήσει την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό σχέδιο στις σχολές!

Δεν πρόκειται να τους περάσει! Στους φοιτητές δεν πιάνουν οι απειλές. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!»

Φωτογραφία αρχείου

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή