Χανιά | Προγραμματισμός κύκλου δράσεων «Οδηγώ – Κινούμαι με ασφάλεια – Αγαπώ τη ζωή»

Η πρώτη συνάντηση των φορέων για τον προγραμματισμό του κύκλου δράσεων που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων με τίτλο: «Οδηγώ – Κινούμαι με ασφάλεια – Αγαπώ τη Ζωή», ο οποίος έχει ως αφετηρία τις Σχολικές Μονάδες της Π.Ε. Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα συσκέψεων του Περιφερειακού Μεγάρου Χανίων. 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνού, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστα Γύπαρη, των Αντιδημάρχων Χανίων, Στέλιου Μιχαηλάκη και Γιάννη Νικηφοράκη, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Τζανάκη, του εντεταλμένου σύμβουλου σε θέματα Παιδείας του Δήμου Πλατανιά, Γιάννη Δαράκη, του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Τροχαίων Ατυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», Σταύρου Πολέντα, του εκπροσώπου της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, Γιάννη Μουντογιαννάκη, επιστημονικού συνεργάτη της Ο.Α.Κ., της προϊσταμένης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων, Κατερίνας Ζομπανάκη, της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Αρετής Μαρματάκη, της εκπροσώπου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Νίκης Μανιουδάκη και του συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Στέφανου Μαρκουλάκη. Τα Σώματα Ασφαλείας, λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στη συνάντηση, αλλά κατέθεσαν τηλεφωνικά την αρωγή τους σε οποιεσδήποτε αποφάσεις των υπόλοιπων φορέων.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι  συμφώνησαν ότι είναι πράγματι επιτακτική ανάγκη να αναπτύσσονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, και μάλιστα αυτών της νεαρής ηλικίας, για την Οδική Ασφάλεια, ένα θέμα που για το νησί μας, αλλά και για το Νομό μας ιδιαίτερα, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εντός των σχολικών μονάδων είναι μία εκπαίδευση που πρέπει να μας γίνει βίωμα, αν θέλουμε να μειώσουμε και να εξαλείψουμε αυτή την πηγή δυστυχίας για την Κοινότητά μας. Γι’ αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, Αστυνομία/Τμήμα Τροχαίας, Πυροσβεστική, Εκπαίδευση, Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος») συμφώνησαν από κοινού ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι παραπάνω δράσεις, τώρα που οι σχολικές μονάδες λειτουργούν και πάλι διά ζώσης, ενώ παράλληλα συμφώνησαν να ξεκινήσει ο Διεθνής Μαθητικός – Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια, ο οποίος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τη συνειδητοποίηση της νεότερης γενιάς σχετικά με τις απώλειες και τη δυστυχία, στην οποία οδηγούμαστε από απροσεξία, αμέλεια, αδιαφορία, αλλά και από τη μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Όλοι οι φορείς βρήκαν εξαιρετική την ιδέα του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνού, για τη δημιουργία Σχολών Γονέων με θεματικές σχετικές με την εκπαίδευση όσο αφορά την οδική συμπεριφορά και την υλοποίηση εκπομπών για την οδική ασφάλεια μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και συμφώνησαν να συζητήσουν, να αναπτύξουν και να στηρίξουν την ιδέα του κ. Δαμασκηνού.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή