Εντείνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία στην Κρήτη, με τα συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι αλλά και τον πάγο.
Επιχειρήσεις καθαρισμού βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο οδικό δίκτυο από Σκαλάνι προς Βιάννο, στο δρόμο προς Αγία Βάρβαρα, στο δρόμο προς το Κράσι, αλλά και τον Κρουσώνα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.
Συγκεκριμένα στο νομό Χανίων κλειστή, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι η επαρχιακή οδός Φουρνέ-Θερίσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσου έως την τοπική κοινότητα Ζούρβας, η επαρχιακή οδός Χανίων-Κοντοπούλων-Θερίσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσου έως την τοπική κοινότητα Δρακώνας Κεραμειών, η οδός Βασιλείου Πούλακα στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως την τοπική κοινότητα Θερίσου και η επαρχιακή οδός Χανίων-Ομαλού στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Λάκκων έως Ομαλό.
Σημερινές εικόνες από τον εκχιονισμό στον Δήμο Αποκορώνου – Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Επίσης κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Βρυσών-Χώρας Σφακίων στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Αλίκαμπου έως Χώρα Σφακίων, η επαρχιακή οδό Χανίων-Παλαιοχώρας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Βουκολιών έως την τοπική κοινότητα Καντάνου και η επαρχιακή οδός Χανίων-Σούγιας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Χλιαρού έως την τοπική κοινότητα Ροδοβάνι.
«Οδοιπορικό» αντιδημάρχου Γιώργου Καλαϊτζάκη σήμερα σε ορεινές ημιορεινές περιοχές του Δήμου Πλατανιά
Στο νομό Ρεθύμνης η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Γερακαρίου (Δήμου Αμαρίου) – Σπηλίου (Δήμου Αγίου Βασιλείου), την επαρχιακή οδό Αμνάτος (Δήμου Ρεθύμνης) -Αρκάδι (Δήμου Ρεθύμνης) και την επαρχιακή οδό Πατσός – Μέρωνα Δήμου Αμαρίου.
Στο νομό Ηρακλείου αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου-Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος δημοτική ενότητα Κράσι και την επαρχιακή οδό Γαζίου-Ανωγείων στο ύψος δημοτική ενότητα Γωνιές (Δήμου Μαλεβιζίου).
Εικόνες και βίντεο από την Π.Ε. Ηρακλείου – Πηγή: Παύλος Μπαριτάκης
Τέλος στο νομό Λασιθίου χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου-Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε ότι «λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων από την 22:00 ώρα της Τρίτης (25.01.2022) έως και την 09:00 ώρα της Τετάρτης (26.01.2022) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου επί της νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Σητείας (ΒΟΑΚ) και συγκεκριμένα από τη χιλιομετρική θέση 152 έως τη χιλιομετρική θέση 174 από Χερσόνησο έως τα όρια του Νομού Λασιθίου.
«Της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου», σημειώνει η Ελληνική Αστυνομία.
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουρανία Μωραΐτη