Έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση σημειώθηκε στο νησί της Σαντορίνης από νωρίς το πρωί.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, επειδή έχουν προκληθεί προβλήματα σε δρόμους ορισμένων περιοχών, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του δήμου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι υπηρεσίες της περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή για χαλαζόπτωση και κλήθηκαν άμεσα, υπό την εποπτεία του αντιπεριφερειάρχη και επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα στην διαχείριση.
«Η κλιματική αλλαγή μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα.
Από την πλευρά μας, οργανώνουμε την πολιτική προστασία με τρόπο που μέχρι σήμερα μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις, αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζημάρκος.
Φωτογραφίες: santorinipress.gr
Απομακρύνθηκαν μαθητές από τα σχολεία με εντολή Δημάρχου
Σύμφωνα με το santorinipress.gr, την απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία, αποφάσισε η δημοτική αρχή, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουάριου και έπληξαν συγκεκριμένες περιοχές του νησιού μας, με εντολή Δημάρχου πραγματοποιήθηκε η σταδιακή, έγκαιρη και ασφαλής απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία».
Πλήρως λειτουργικό το αεροδρόμιο μετά τη χαλαζόπτωση
Η κακοκαιρία έπληξε και το αεροδρόμιο του νησιού, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το grtimes.gr, τα φερτά υλικά από όμορα ρεύματα του οδικού δικτύου να εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία των υποδομών αποστράγγισης, παρόλο που ήταν σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Όπως αναφέρει η Fraport Greece:
«Η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης και τα φερτά υλικά από όμορα ρέματα του οδικού δικτύου με τις εγκαταστάσεις του αεροδρόμιου, εμπόδισαν τη σωστή λειτουργία των υποδομών αποστράγγισης, παρόλο που ήταν σε άριστη κατάσταση.
Η Fraport Greece και τα στελέχη της με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να διατηρήσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση του πτητικού προγράμματος μέσω της άμεσης ενεργοποίησης του σχεδίου που προβλέπεται σε έκτακτες ανάγκες, ενώ η ομάδα της εταιρείας διαχείρισης είναι επιτόπου ώστε να επέμβει ξανά αν παραστεί ανάγκη».
Κεντρική φωτογραφία: Γιώργος Χατζημάρκος