Ερώτηση στη Βουλή, με θέμα «Επικίνδυνες γέφυρες στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων», κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Στην ερώτησή του, ο κ. Βελόπουλος σημειώνει τα εξής:
«Βασικός κανόνας για την οδική ασφάλεια είναι η καλή κατάσταση του οδικού δικτύου, επομένως ο διαρκής έλεγχός του, η επαρκής συντήρησή του και οι άμεσες παρεμβάσεις αποτελούν σαφείς δείκτες για τη σημασία που αποδίδεται στην ασφάλεια οδηγών και επιβατών. Οι κάτοικοι επισημαίνουν την κακή κατάσταση και την έλλειψη συντήρησης σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Χανίων.
Συγκεκριμένα, η γέφυρα που βρίσκεται στον κόμβο Καλυβών παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, δημιουργώντας κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, όπως προκύπτει από καταγγελίες οδηγών αλλά και κατοίκων. Αντίστοιχα, επικίνδυνες φθορές έχουν καταγραφεί και σε άλλες γέφυρες του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή. Από τα συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου διέρχονται καθημερινά δεκάδες οχήματα κατοίκων, ενώ η συγκοινωνιακή τους επιβάρυνση είναι κατά πολύ πολλαπλάσια τους μήνες της τουριστικής περιόδου. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για κατοίκους και επισκέπτες είναι σοβαροί και επομένως η μέριμνα των υπηρεσιών κρίνεται αναγκαία.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

