Συνάντηση με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητή Μιχάλη Ζερβάκη είχε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Γιάννης Κασσελάκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιπρύτανεις, καθηγητές Αριστομένης Αντωνιάδης, Φώτης Κανέλλος και Δανάη Βενιέρη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση «συζητήθηκαν γενικότερα θέματα της Παιδείας αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν το Πολυτεχνείο Κρήτης, τη σχέση του με την τοπική κοινωνία, τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του ιδιαίτερα με τη δημιουργία νέων τμημάτων που να ανταποκρίνονται στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Κρίσιμη είναι η οικονομική ανεξαρτησία του ιδρύματος και η επέκταση της φοιτητικής εστίας ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τους φοιτητές που συναντούν τεράστιες δυσκολίες στην εύρεση κατοικίας.
Ο κ. Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φοιτητές στους οποίους τόνισε πως σκοπός όλων μας είναι η ανάδειξη του Πολυτεχνείου σε κορυφαίο μεσογειακό τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα».
Ο κ. Κασσελάκης επισκέφτηκε σήμερα και το Λιμεναρχείο.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι διοικούντες και υπηρετούντες λιμενικοί αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους και στην ενίσχυση που πρέπει να έχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, ανάλογη του όγκου του έργου που επιτελούν».
Ακολούθως, ο κ. Κασσελάκης επισκέθηκε τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία του αντιδημάρχου Μιχάλη Τσουπάκη.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πληθώρα των εδαφικών αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης, στην επέκτασή τους στους περιαστικούς δήμους, στην δημιουργία νέου Δημαρχείου, στις ενέργειες του Δήμου σχετικά με το Δημοτικό Γηροκομείο, στα προγράμματα φροντίδας πολιτών Τρίτης Ηλικίας.
Διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο Δήμος να αξιοποιήσει τα παραχωρηθέντα στρέμματα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου προς όφελος όλων των Χανιωτών.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter




