Ένα πρωτόγνωρα μεγάλο «ποτάμι» αλληλεγγύης, συνέχεια της συγκινητικής οικονομικής βοήθειας από χιλιάδες ανθρώπους, απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, «συγκεντρώθηκε» το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023 στα Τσικαλαριά Χανίων για την 20χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη.
Εκεί, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου φοίτησε η Ραφαέλα κάνοντας τα πρώτα της όνειρα ως μικρό κορίτσι, εκατοντάδες Χανιώτισσες και Χανιώτες κάθε ηλικίας είπαν ένα «παρών» ψυχής, συμμετέχοντας στη συναυλία που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η ποδοσφαιρική ομάδα Ποσειδώνας Τσικαλαριών, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού.
Μία συναυλία για την οικονομική ενίσχυση της Ραφαέλας Πιτσικάλη, στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς τα συγκροτήματα των Στέλιου Βαμβακά, Νίκου Καρκάνη, Ανδρέα Μανωλαράκη, Γιώργου Φραντζεσκάκη και Γιώργου Στρατάκη.
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Κλωθάκης, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία δεκάδων εθελοντών, χωρίς τη συνδρομή των οποίων η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και οι αντιδήμαρχοι Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης, Στέλιος Μιχαηλάκης και Αντώνης Βαρδάκης.
Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη Ραφαέλα Πιτσικάλη, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά, μέσω βιντεοκλήσης, και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους ανθρώπους για τη στήριξή τους, προτρέποντάς τους να διασκεδάσουν και να χαρούν κατά τη διάρκεια της αποψινής κρητικής βραδιάς.
Η Ραφαέλα Πιτσικάλη -ως γνωστόν- δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.
Έκτοτε δίνει με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών μας, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.
Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.
Tον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.
1 Σχόλιο
Α μάλιστα….από όλη την Ελλάδα. Η Ελλάδα διδάσκει στα Χανιά ανθρωπιά…γτ μάλλον εδώ έχει χαθεί