Την απόκτηση της CRETAPHARM από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Χανίων ανακοίνωσε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΦΑΧ Τάσος Βάμβουκας.
“Αυτές τις μέρες ολοκληρώσαμε μια πολύ σημαντική κίνηση για τη φαρμακευτική αγορά της Κρήτης, με την εξαγορά της ιδιωτικής φαρμακαποθήκης CRETAPHARM A.E., με έδρα την πόλη του Ηρακλείου”, σημείωσε ο κ. Βάμβουκας.
Και πρόσθεσε; “Είμαστε περήφανοι που μια επιχείρηση της κοινωνικής οικονομίας απορρόφησε μια αξιόλογη ιδιωτική επιχείρηση, αποδεικνύοντας τη δυναμική που μπορεί να έχει το υγιές συνεταιριστικό επιχειρείν”.
Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΦΑΧ, “η διοίκηση του Συνεταιρισμού, έθεσε εξ αρχής ως στόχο τον διαρκή εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη της επιχείρησης και την άρτια εξυπηρέτηση της αγοράς φαρμάκου. Όλοι αυτοί οι στόχοι σήμερα, σε μεγάλο βαθμό έχουν επιτευχθεί, κάτι που επισφραγίζεται από αυτό το γεγονός, το οποίο καθιστά τον Συνεταιρισμό μας μια κυρίαρχη περιφερειακή επιχείρηση και μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα της πανελλαδικά”.
Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, “σταθμός για την ανάπτυξή μας, η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου αποθήκευσης και διανομής (logistics), δίνοντας έμφαση στην οργάνωση του χώρου, τους αυτοματισμούς, τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική του κτηρίου, που εξ αρχής παράγει πράσινη ενέργεια στη στέγη του. Στη συνέχεια, με τη στήριξη των μελών μας, την καλή διαχείριση των οικονομικών, τις προσπάθειες στελεχών και εργαζομένων, φτάσαμε στην σημερινή κορυφαία εξέλιξη με την απόκτηση της CRETAPHARM A.E.”.
Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι “η υγιής οικονομικά αυτή επιχείρηση, με έδρα το Ηράκλειο, δραστηριοποιείται στην αγορά της Κρήτης από το 1989, ανήκε σε τρεις φαρμακοποιούς, με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτόν της φαρμακοποιού Μαρίας Μαστρακούλη κι έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των φαρμακοποιών της Κρήτης ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης. Οι διαπραγματεύσεις απαίτησαν πολύ χρόνο και οδήγησαν σε μια επιτυχή συμφωνία δύο επιχειρήσεων που διαθέτουν ταιριαστή επιχειρηματική κουλτούρα”.
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας, “δεν περιοριστήκαμε στην εξαγορά, αλλά προχωρήσαμε πολύ γρήγορα στην αγορά μεγαλύτερου και καταλληλότερου κτηρίου για τις ανάγκες μας, στο κέντρο του Ηρακλείου”.
“Ο Συνεταιρισμός των Χανίων με αυτή του την ενέργεια απέκτησε σημαντικό πελατολόγιο σε όλη την ανατολική Κρήτη, γίνεται μια εταιρεία με παγκρήτιο δίκτυο διανομής και φυσικά θα ακολουθήσουν οι οικονομικές και λειτουργικές συνέργειες, που θα φέρουν πολλαπλά οφέλη στον όμιλο πλέον και στη φαρμακευτική αγορά της Κρήτης. Η φιλοσοφία και οι στόχοι μας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του φαρμακείου και η επαρκής κάλυψη των αναγκών της αγοράς του νησιού μας, με αίσθημα ευθύνης για το περιβάλλον και τους ανθρώπους”, κατέληξε ο κ. Βάμβουκας.