Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της, πύραρχο Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη.
Ο κ. Ροκάκης ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή της Π.Υ. Χανίων για την εξαιρετική αποτελεσματικότητα και ποιότητα των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και των ανθρώπων του στα Χανιά με εκατοντάδες διασώσεις επισκεπτών, δεκάδες κατασβέσεις πυρκαγιών και εθελοντική προσφορά σε μεγάλες κρίσεις π.χ. Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον, αξιοσημείωτη είναι η αποτελεσματική λειτουργία της πυρασφάλειας για την προστασία της περιουσίας των πολιτών και του δάσους».
Στο επίκεντρο της συζήτησης «βρέθηκε το εξαιρετικά σημαντικό και πιεστικό ζήτημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Σούδα, ως το κεντρικό λιμάνι της πρωτεύουσας της περιφερειακής ενότητας των Χανίων», σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Χανίων.
Όπως τόνισε ο κ. Ροκάκης, στο έντονα αναπτυσσόμενο λιμάνι τον περασμένο χρόνο (2022) συνολικά κατέπλευσαν 121 κρουαζιερόπλοια, με 179.700 επιβάτες και 87.800 άτομα πλήρωμα, ενώ τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο, έδεσαν 14 κρουαζιερόπλοια με 33.984 επιβάτες. Την ίδια στιγμή, από τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Σούδας διεξάγεται και το σύνολο σχεδόν των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν τη Δυτική Κρήτη με την πρωτεύουσα της χώρας. Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής διακίνησης προϊόντων για τις επιχειρήσεις των Χανίων και του Ρεθύμνου από και προς την υπόλοιπη χώρα διακινείται μέσα από τις λιμενικές υποδομές των Χανίων.
Για τους λόγους αυτούς, το Επιμελητήριο Χανίων, με επιστολή που παρέδωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και απέστειλε παράλληλα στην Ελληνική Κυβέρνηση και το Λιμενικό Ταμείο Χανίων *(δείτε ΕΔΩ) ζητά από την Ελληνική Πολιτεία «να διασφαλιστεί άμεσα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η ασφάλεια των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών, εργαζομένων, εμπορευμάτων και πλοίων. Για να θωρακιστεί η κοινωνία και η οικονομία της Δυτικής Κρήτης προτείνεται η άμεση δημιουργία πλήρως εξοπλισμένου και επανδρωμένου Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένος Σούδας – Χανίων».