Για τους νέους χρωματιστούς κάδους στον Δήμο, το έργο της ΔΕΔΙΣΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την πρόκληση που αποτελεί η διαχείριση βιοαποβλήτων, αλλά και τις δράσεις του Δήμου Πλατανιά για την ανακύκλωση ενημερώθηκαν δημότες, επιχειρηματίες και μαθητές σε ημερίδα, με θέμα «Διαλογή στην Πηγή- Διαχείριση των βιοαποβλήτων», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort.
Επιπλέον, στη διάρκεια της ημερίδας, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, έμαθαν για την επιτακτικότητα αλλαγής μοντέλου, με την υιοθέτηση αρχών της κυκλικής οικονομίας, όπως το τρίπτυχο «Μείωση – Επανάχρηση – Ανακύκλωση», και είδαν παραδείγματα καλών πρακτικών από το εξωτερικό.
Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε ότι «η δράση πραγματοποιήθηκε με κεντρικό ερώτημα το γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην υιοθέτηση καλών περιβαλλοντικών πρακτικών στη χώρα μας και τι μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες, επιχειρηματίες και κράτος, προκειμένου να συμβάλουμε θετικά σε αυτήν την προσπάθεια».
Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τους εισηγητές Γιώργο Ζερβό, ειδικό γραμματέα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής, Κώστα Πατεράκη, γενικό διευθυντή της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και Αλέξανδρο Στεφανάκη, επίκουρο καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (IEES) και διευθυντή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και το ξενοδοχείο Minoa Palace Resort για τη φιλοξενία της δράσης.
Oι δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας του Δήμου Πλατανιά συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής), εθνικούς πόρους και ίδιους πόρους του Δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο του υποέργου 2 της Πράξης με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων του Δήμου Πλατανιά» και Κωδικό ΟΠΣ 5051098 που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».