Εξελίξεις… το επόμενο διάστημα αναμένονται για τρία σημαντικά ζητήματα των Χανίων (Δημοτική Αγορά, Ιταλικοί Στρατώτες, φρούριο Ιτζεδίν), όπως ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Στο ξεκίνημα της πρώτης τακτικής συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε ότι ο σχεδιασμός και το έργο της Δημοτικής Αρχής προχωρά.
Με αφορμή την παρουσία, στην αίθουσα συνεδριάσεων, καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους της νέας εταιρείας, στην οποία πέρασε η ιδιοκτησία της αναδόχου του έργου δεν έγινε τελικά, όχι με ευθύνη του Δήμου, και πρόσθεσε ότι αυτή θα γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την πορεία των εργασιών.
Το δεύτερο ζήτημα, που σχετίζεται με την Αρχαιολογία, έχει ξεπεραστεί οριστικά, υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι εργασίες θα τρέξουν και θα καλύψουν ένα μέρος από τον χαμένο χρόνο το προηγούμενο διάστημα.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αγωνία για το έργο της Δημοτικής Αγοράς, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που δημιουργεί η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, όχι μόνο στους καταστηματάρχες, αλλά γενικότερα στην κοινωνία των Χανίων.
Ευχές και λίγα λόγια από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων Κατερίνα Μανιμανάκη, η οποία σημείωσε ότι “έχουμε πολλή δουλειά” το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ενημέρωση για το Ιτζεδίν και για τους Ιταλικούς Στρατώτες ζήτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων Μπάμπης Λουτσέτης, ζητώντας, παράλληλα, να προχωρήσει η Δημοτική Αγορά, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Ο κ. Λουτσέτης ζήτησε επίσης να κατατεθούν εγκαίρως οι εισηγήσεις για τον προϋπολογισμό του 2024 και για τα ανταποδοτικά τέλη, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να μελετηθεί το περιεχόμενό τους.
Απαντώντας, ο κ. Σημανδηράκης είπε πως για τους Ιταλικούς Στρατώνες ο Δήμος Χανίων αναμένει την τελική απόφαση της ΕΤΑΔ “πολύ πολύ σύντομα”, περιμένει -όπως είπε- να μπει στο Δ.Σ. της ΕΤΑΔ το σχέδιο παραχώρησης για να εγκριθεί και να σταλεί, ακολούθως, στον Δήμο Χανίων.
Για το φρούριο Ιτζεδίν, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετεγγραφής, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων ψηφίστηκε ομόφωνα και έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μανώλης Κοτσιφάκης, αναπληρωτής: Μιχάλης Καλογριδάκης (παράταξη Σημανδηράκη)
Αντιπρόεδρος: Νίκος Μπουρμπάκης, αναπληρώτρια: Μαρία Πετραντωνάκη (παράταξη Σημανδηράκη)
Μέλος: Ελένη Ζερβουδάκη, αναπληρώτρια: Ιωάννα Πελεκανάκη (παράταξη Σημανδηράκη)
Μέλος: Σταυρούλα Μαρκουλάκη, αναπληρωτής: Μιχάλης Λιονάκης (παράταξη Μανιμανάκη)
Μέλος: Φώτης Μπομπολάκης, αναπληρωτής: Μπάμπης Λουτσέτης (παράταξη Λουτσέτη)
Τα άλλα δύο μέλη (το Δ.Σ. είναι επταμελές) θα οριστούν από τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων και το Λιμεναρχείο Χανίων.