Να μη γίνουν εκλογές για Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε ο βουλευτής Χανίων του κόμματος Παύλος Πολάκης, με παρέμβασή του αργά τη νύχτα του Σαββάτου.
Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «άκαιρη και λάθος» την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου, τονίζοντας ότι «πυροδότησε μια κρίση που δεν χρειαζόταν» και πρόσθεσε ότι η Όλγα Γεροβασίλη «πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά της».
Αναλυτικά, στην ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης αναφέρει:
1) Πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα γι’ αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές.
Πάμε ενωτικά και δυνατά για τις ευρωεκλογές.
Γιατί ο λαός έχει προβλήματα που μεγαλώνουν, ο Μητσοτάκης ξεπουλάει τη χώρα και πρέπει να πέσει πριν διαλύσει τα πάντα.
2) Άκαιρη και λάθος η παρέμβαση του Αλέξη που έπρεπε να έρθει να τα πει στο συνέδριο. Πυροδότησε μια κρίση που δεν χρειαζόταν! Η Όλγα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά της!
3) Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, όλοι θα κριθούμε στις ευρωεκλογές!
Γι’ αυτό χρειάζεται συλλογική πολιτική λειτουργία και λιγότερη έκθεση των προσωπικών μας επιλογών.
Η πολιτική δεν παίζεται με όρους ατομικής απόφασης, ούτε μόνο με όρους social media αλλά με ισχυρό πολιτικό κέντρο που σχεδιάζει και χαράσσει τακτική και στρατηγική.
4) Χωρίς ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν πρόκειται να φτιαχτεί καμία νικηφόρα προοδευτική παράταξη.
Όποιος σχεδιάζει επί χάρτου, συνενώσεις ηττημένων και τραυματισμένων μετά τις ευρωεκλογές είναι απλά βαθιά νυχτωμένος!
5) Γι’ αυτό το συνέδριο αύριο ως το ανώτερο αποφασιστικό όργανο πρέπει να αποφασίσει να μη γίνουν εκλογές για Πρόεδρο!
Να ψηφίσει μαζικά τις θέσεις και τους 4 άξονες που περιέγραψε ο Στέφανος στην ομιλία του και να ριχτούμε συλλογικά στη μάχη των ευρωεκλογών για νικηφόρο αποτέλεσμα!
Δυνατά λοιπόν σύντροφοι γιατί:
«Όσο κι αν είναι σκοτεινιά και καταχνιά μεγάλη
θα τηνε βρει τη περασά ο ήλιος να προβάλλει».
ΥΓ.: Τα βγάζω τώρα γιατί μίλησα στο θεματικό της Υγείας και αύριο πρωί αφού οι ψηφοφορίες θα αρχίσουν στις 11.30 δεν προλαβαίνω να μιλήσω!