Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα επισκέφθηκε σήμερα τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλα τα θέματα του κλασσικού αθλητισμού στο νησί.
Σε ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε στη Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και όλων των Κρητικών σωματείων στίβου και των κριτών στίβου, ο Περιφερειάρχης, καλωσορίζοντας την κ. Σακοράφα, έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ίδια αλλά και στα στελέχη του ΣΕΓΑΣ για την πρόοδο του κλασσικού αθλητισμού και στη Κρήτη, υπογραμμίζοντας ότι «ο αθλητισμός για εμάς είναι επένδυση για τη νέα γενιά. Ο αθλητισμός είναι ανάπτυξη είναι πολιτισμός».
Από την πλευρά της, η κ. Σακοράφα, ευχαριστώντας προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη ανάπτυξης του αθλητισμού στο νησί, ανέφερε ότι ο ρόλος του αθλητισμού είναι και παιδαγωγικός. Από κοινού έκαναν ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή όλων των ηλικιών στο Run Greece 2024 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου.
Στο τέλος της ευρείας σύσκεψης η κ. Σακοράφα δώρισε στον Περιφερειάρχη την επίσημη ενδυμασία της εθνικής ομάδας Στίβου που σήμερα ξεκινά την προσπάθειά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη.
Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Λεωνίδας Τερζής, Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Ξυλούρης, ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο γενικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης και ο γενικός διευθυντής ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος.