Aνακοίνωση με τίτλο «Επιτέλους, ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη; Οι ευθύνες του Δήμου Χανίων», εξέδωσε η Ανοικτή Συνέλευση κατοίκων Νέας Χώρας.
Στην ανακοίνωσή της, που συνοδεύεται από σχετικές φωτογραφίες, αναφέρει τα εξής:
«… Και ως διά μαγείας ένα παρτέρι που δεν φυτεύτηκε ποτέ από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Χανίων, “φύτρωσε” σήμερα τραπεζοκαθίσματα της παρακείμενης ταβέρνας στην παραλία της Νέας Χώρας!
Το χρονικό μιας διαμαρτυρίας κατοίκων προς τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων:
Μέλη της συνέλευσής μας, έχουν αποστείλει διαδοχικά emails στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χανίων στις 18 Φλεβάρη και 10 Μάρτη (συνοδευόμενα από φωτογραφίες) – καθώς επίσης επικοινώνησαν επανειλημμένα και τηλεφωνικά, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κοπή του μεγάλου δέντρου – αλμυρίκι στην ακτή Παπανικολή στην παραλία της Νέας Χώρας, σε επίμαχο δημόσιο χώρο, που από πέρυσι καταπατείται από ιδιώτες και τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα.
Φέτος τον Φλεβάρη το αλμυρίκι κόπηκε (έπεσε από τον αέρα μας ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία), η οποία δεσμεύτηκε να αναπλάσει – φυτέψει ολόκληρο το παρτέρι άμεσα.
Έως και τις 10 Μαρτίου αποδεδειγμένα δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση από τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, έως ότου χθες σε μια άκρη-άκρη είδαμε φυτεμένο ένα μοναχό δενδρύλλιο, χωρίς να έχει γίνει καμία άλλη παρέμβαση στο περιβάλλοντα δημόσιο χώρο… λες και ετοίμασαν τον χώρο για να μπουν τα τραπεζοκαθίσματα της παρακείμενης ταβέρνας… πράγμα το οποίο και έγινε!!!
Απογοητευμένοι από την έως κωλυσιεργία και αναποτελεσματικότητα για την επίλυση του εν λόγω θέματος από τον Δήμο Χανίων, δημοσιοποιούμε το δίκαιο αίτημά μας για άμεση αποκατάσταση του καταπατημένου παράλιου δημόσιου χώρου στη Νέα Χώρα».