Την πρόθεση της Ryanair να καταργήσει τα γκισέ εισιτηρίων και το check-in να πραγματοποιείται μόνο μέσω εφαρμογής από την επόμενη άνοιξη γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Μάικλ Ο’ Λίρι σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο.
«Θα καταργήσουμε τα γκισέ εισιτηρίων και τότε δεν θα υπάρχει πλέον λόγος να χρεώνουμε τέλη για check-in στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι, υπογραμμίζοντας ότι η Ryanair επεξεργάζεται ήδη τη σχετική εφαρμογή, ώστε οι επιβάτες να έχουν πλήρη διαχείριση όλων των παραμέτρων της πτήσης μέσω της εφαρμογής από την 1η Μαΐου 2025.
Λόγω των υψηλών τελών στο αεροδρόμιο, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης προτρέπει ήδη τους πελάτες της να κάνουν check-in μέσω διαδικτύου, εάν είναι δυνατόν. Όποιος δεν το κάνει αυτό προς το παρόν πρέπει να πληρώσει επιπλέον χρέωση 55 ευρώ στο αεροδρόμιο.
Εάν η αεροπορική εταιρεία εφαρμόσει το σχέδιό της, οι πελάτες που δεν διαθέτουν smartphone δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με τη Ryanair, αφού δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται στα αεροπλάνα της.
Σύμφωνα με τον Ο’ Λίρι, το 60% των επιβατών χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή την εφαρμογή Ryanair. Αναμένει ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί στο 80% μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair απάντησε και στις ανησυχίες για προβλήματα του κινητού τηλεφώνου που θα καταστήσουν την επιβίβαση αδύνατη, τονίζοντας ότι εφόσον η αεροπορική εταιρεία γνωρίζει το όνομα του επιβάτη και το διαβατήριο είναι παρόν, όλα «είναι εντάξει», με την παροχή διευκρινίσεων στην πύλη επιβίβασης.

