Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά, υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκάς, στο Ενετικό Λιμάνι.
Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού. Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η διευθύντρια του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων Αναστασία Καστρινάκη.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, επίσης, μεταξύ πολλών άλλων, οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Τσαπάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οργανώσεων και Σωματείων, Οδηγών και Προσκόπων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες και των Ενόπλων Δυνάμεων.