Την αύξηση του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων από 0,5% σε 0,75% καθώς και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χανίων, με στόχο “την ενίσχυση των δημοτικών εσόδων”, ενέκρινε σήμερα, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίζοντας τη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Τάσου Αλόγλου. Παράλληλα, εγκρίθηκαν, επίσης κατά πλειοψηφία, και τα ανταποδοτικά τέλη (ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας) για το 2025.
Την πρόταση για τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, “Όνειρο είναι τα Χανιά” και “Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων”. “Παρών” δήλωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σχοινάς. Την πρόταση για το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων καταψήφισε η παράταξη “Όνειρο είναι τα Χανιά”. “Παρών” δήλωσαν η”Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων” και ο κ. Σχοινάς.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στο γεγονός ότι τα τέλη για τα δωμάτια των ξενοδοχείων μειώνονται και εξισώνονται με τα οικιακά τέλη, γεγονός που, όπως επισημάνθηκε, δεν αποτελεί επιλογή της Δημοτικής Αρχής, αλλά προκύπτει αναπόφευκτα μετά από προσφυγή ιδιώτη -από άλλη περιοχή της χώρας- στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και λήψη σχετικής απόφασης.
Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα παρείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου και η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας τού Δήμου Χανίων Δέσποινα Μπολανάκη.
Η Σοφία Ελευθεριάδου επισήμανε ότι είναι άδικη η εξίσωση των δημοτικών τελών δωματίων ξενοδοχείων – οικιών και γι’ αυτό η παράταξη “Όνειρο είναι τα Χανιά” καταψηφίζει τη σχετική εισήγηση.
Ο Μπάμπης Λουτσέτης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τη λογική της ανταποδοτικότητας (τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας) για υπηρεσίες που εκ των πραγμάτων, όπως ανέφερε, θα έπρεπε να υπάρχουν δωρεάν για τους πολίτες, επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, την πάγια θέση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού σχολίασε ότι παραδοσιακά η Αντιπολίτευση καταψηφίζει τα τέλη, είπε ότι θα περίμενε μία πιο ισχυρή επιχειρηματολογία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή από το 2019 μέχρι και σήμερα για τη σαφή -όπως είπε- βελτίωση της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού.
Ο κ. Σημανδηράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα “πόρτα – πόρτα”, στην αποκομιδή των ογκωδών, αλλά και στη βελτίωση της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι, τονίζοντας ότι σε αυτή τη διαδρομή προέκυψαν επιπλέον κόστη: τέλος ταφής, ενεργειακό, μισθοδοσία. Αυτή η αύξηση τού κόστους έπρεπε να καλυφθεί και αυτό έγινε, υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.
Αναφορικά με την αύξηση του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αναφορικά με τον μη διαχωρισμό τουριστικών και μη τουριστικών επιχειρήσεων.
“Δυστυχώς, αυτός ο διαχωρισμός δεν γίνεται”, σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης, εννοώντας ότι ακόμη και αν υπήρχε σχετική πρόθεση, πρακτικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
“Φασούλι το φασούλι αδειάζει το σακούλι”, σχολίασε η Ζωή Γεωργούλα από την παράταξη “Όνειρο είναι τα Χανιά” και συνέχισε: “Όσον αφορά το τέλος διαμονής, αυτό έχει νόημα επί των κλινών ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Όταν όμως επιβάλλεται σε όλους ανεξαρτήτως τους πελάτες μιας σειράς καταστημάτων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δημότες που ως πολίτες πληρώνουν πολλαπλά έμμεσους και άμεσους φόρους αλλά και το βάρος του υπερτουρισμού στην πόλη μας, ή όταν επιβάλλεται σε όλα τα καταστήματα εξίσου ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιχείρησης και του τζίρου, τότε υπάρχει ένας παραλογισμός και μια αδικία που δεν μπορούμε να πριμοδοτήσουμε. Αν μπουν ξεχωριστά σε ψηφοφορία, τότε θα αποτυπωθεί στην ψήφο μας η διαφοροποίηση αυτή εκ μέρους μας. Αν μας πείτε δεν μπορούμε να το διαχωρίσουμε, κι εμείς σας λέμε δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ συλλήβδην”.
“Είμαστε υπέρ της αύξησης του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία, αλλά όχι οριζόντια για όλους”, τόνισε ο Μπάμπης Λουτσέτης.
“Οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρές, δεν αντέχουν άλλα οικονομικά βάρη”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων Βασίλης Οικονομάκος, κάνοντας σύντομη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος.
ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2025
Με βάση τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:
1. Ορίζεται το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων, σε ποσοστό μηδέν κόμμα εβδομήντα πέντε τοις εκατό (0,75%) στο σύνολο των περιοχών του Δήμου Χανίων.
2. Ορίζεται το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των:
α) κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων, στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός των χώρων δραστηριοποίησης του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα,
β) ζυθοπωλείων και μπαρ, ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας,
γ) καντινών σε ποσοστό μηδέν κόμμα εβδομήντα πέντε τοις εκατό (0,75%) στο σύνολο των περιοχών – τμημάτων του Δήμου Χανίων,
δ) νυχτερινών κέντρων, αιθουσών χορού και άλλων καταστημάτων με ποτά και θέαμα, καφωδείων, κέντρων διασκέδασης και χορευτικών κέντρων με μουσική, ποσοστό 2%,
3. Διατηρείται η επιβολή του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων σε ποσοστό 0,5% στο σύνολο των περιοχών – τμημάτων του Δήμου Χανίων στην κατηγορία επιχειρήσεων ενοικιάσεων αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) και παρόχων Ε.Π.Η.Ο. προς κοινή χρήση.
Σύμφωνα με τον κ. Αλόγλου, «η αύξηση του τέλους θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Χανίων, με τα εξής κύρια πλεονεκτήματα:
• Χρηματοδότηση έργων υποδομής: Η επιπλέον χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, όπως οι παραλίες, οι πεζόδρομοι, τα πάρκα και λοιπά σημεία μεγάλου και ειδικού ενδιαφέροντος όπως σχολικές μονάδες και αθλητικές εγκαταστάσεις . Παράλληλα, θα στηρίξει την αναβάθμιση των υποδομών μετακίνησης και των συγκοινωνιών, καθώς και τη βελτίωση της καθαριότητας και ασφάλειας.
• Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων: Οι αναβαθμισμένες υποδομές και υπηρεσίες θα ωφελήσουν τόσο τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου, καθώς οι περισσότερες βελτιώσεις θα αφορούν σε κοινές υποδομές, δημόσιες υπηρεσίες και δράσεις όσο και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου.
• Επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις: Η αύξηση του τέλους σε 0,75% θα έχει περιορισμένη επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, καθώς η πλειονότητα των επιχειρηματιών αναγνωρίζει τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες.
• Οφέλη για τον τουρισμό: Ο τουριστικός τομέας, με την αύξηση αυτή, θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς οι επενδύσεις στις υποδομές και τις υπηρεσίες θα καθιστούν τον Δήμο μας ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό.
• Η αύξηση του τέλους επί ακαθαρίστων εσόδων από 0,5% σε 0,75% κρίνεται ως ένα αναγκαίο και δίκαιο μέτρο για την ενίσχυση των εσόδων του Δήμου και τη στήριξη των υποδομών και υπηρεσιών για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ακολουθούν πίνακες με τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη (καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού), που εγκρίθηκαν για το 2025, καθώς και βασικά σημεία της εισήγησης Αλόγλου:
Στην εισήγησή του, ο κ. Αλόγλου σημείωσε, ακόμη, τα εξής:
“Ειδικά για τα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα/βραχυχρόνια μίσθωσης ως μη στεγασμένος χώρος χρησιμοποιούμενος για άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας ορίζεται το εμβαδόν της επιφάνειας της πισίνας και το τέλος ορίζεται ίσο με τον ισχύοντα συντελεστή για τους Λοιπούς Ξενοδοχειακούς Χώρους σε κάθε Δημοτική Ενότητα.
Επίσης προτάθηκαν και υπερψηφίστηκαν και τα κάτωθι:
Ειδικές περιπτώσεις (για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα):
1. Για στεγασμένους χώρους (γενικής χρήσης) με εμβαδόν άνω των έξι χιλιάδων (6.000) τ.μ., ο συντελεστής του τέλους ορίζεται:
α. εν γένει σε σαράντα επί τοις εκατό (40%) του ορισθέντος για στεγασμένους χώρους μέχρι χιλίων (1.000) τ.μ. ενώ
β. ο αντίστοιχος για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να οριστεί στο 15% του ορισθέντος για στεγασμένους χώρους μέχρι χιλίων (1.000) τ.μ.
2. Λαμβανομένων υπόψη των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητος και του πράγματι εξυπηρετούμενου από την υπηρεσία καθαριότητος χώρου σε ακίνητα με μεγάλη επιφάνεια:
α. Για τις βιοτεχνίες μετάλλου, ξύλου (βιοτεχνίες εν γένει εκτός τροφίμων), εκθεσιακούς χώρους που διαθέτουν στεγασμένους χώρους άνω των (2.000) τ.μ. – να οριστεί μειωμένο εμβαδόν κατά 50% από τα 1.000 έως τα 6000 τ.μ. και άνω των έξι χιλιάδων (6.000) τ.μ., ο συντελεστής του τέλους να οριστεί σε σαράντα επί τοις εκατόν (40%) του ορισθέντος για στεγασμένους χώρους μέχρι χιλίων (1.000) τ.μ.
β. Για χώρους που στεγάζουν Κτηνοτροφικές – Γεωργικές – Αγροτικές Μονάδες άνω των 1.000 τ.μ. ορίζεται μειωμένο εμβαδόν κατά 80%.
3. Επιφάνειες με φωτοβολταϊκά ορίζουμε τέλος 0,10 € /τ.μ. επί της επιφάνειας κάλυψης των πάνελ φωτοβολταϊκών. Σε μη στεγασμένους χώρους με αγροτικές καλλιέργειες δεν επιβάλλονται τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
4. Τη διάθεση έως και 50% των τελών διαμονής παρεπιδημούντων για την αντιμετώπιση των δαπανών της υπηρεσίας καθαριότητας”.