Παρουσία του βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη συζητήθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ιεράπετρας Μανώλη Φραγκούλη το θέμα χρηματοδότησης του αναπτυξιακού έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας.
Επίσης εξετάστηκε η πορεία των έργων και δράσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης στον Δήμο Ιεράπετρας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και η γενική γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας Μαρία Φρατζεσκάκη.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ιεράπετρας σημειώνει κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια επίσκεψης του Δημάρχου στην Αθήνα και συνάντησής του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, παρουσία του κ. Πλακιωτάκη και του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργου Ζερβού.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή είχαμε θέσει στις προτεραιότητές μας την εξεύρεση λύσης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας. Μετά και τη σημερινή συνάντηση, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με πέντε εκατομμύρια ευρώ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της Περιφέρειας Κρήτης».
Υπογραφή συμβάσεων
Παράλληλα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε δυο συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή λιμνοδεξαμενών και λειτουργία αρδευτικού συστήματος στην Π.Ε. Λασιθίου με συνολικό προϋπολογισμό 660.000 ευρώ.
Αναλυτικά οι συμβάσεις αφορούν:
– Εκπόνηση μελέτης προϋπολογισμού 377.890 χιλ. ευρώ για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Ζάκρου σε προτεινόμενη έκταση περίπου 100 στρ. Θα μελετηθούν υδρογεωλογικά οι υφιστάμενες πηγές, γεωτρήσεις, ρέματα κ.λπ. για τις αναμενόμενες παροχές νερού της λιμνοδεξαμενής.
– Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τσικαλαριών και λειτουργία αρδευτικού δικτύου Κουτσουρά με προϋπολογισμό 281.480 χιλ. ευρώ.
Με την υπό ανάθεση μελέτη θα γίνει η μελέτη της λιμνοδεξαμενής Τσικαλαριών σε προτεινόμενη έκταση περίπου 100 στρ. Θα μελετηθούν υδρογεωλογικά οι υφιστάμενες πηγές, γεωτρήσεις, ρέματα κλπ για τις αναμενόμενες παροχές νερού της λιμνοδεξαμενής και επιπλέον η λειτουργία του αρδευτικού συστήματος Κουτσουρά.