Αλλάζει ο καιρός, με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, να κάνει λόγο για μεταβολή χειμωνιάτικου τύπου.
Σήμερα (11/1) αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες έως και το απόγευμα, όταν και θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια με βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα είναι χειμωνιάτικος ο καιρός από Κυριακή μέχρι Τρίτη ή Τετάρτη.
Πυκνές χιονοπτώσεις από Κυριακή – Πού αναμένονται
Την ίδια ώρα, η πολική αέρια μάζα αρχίζει και επηρεάζει τμήματα κεντρικής Ευρώπης και από αύριο θα μπει σιγά – σιγά και στη χώρα μας με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας.
Από Κυριακή και Δευτέρα έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις σε τμήματα κεντρικής και βόρειας χώρας.
Ειδικότερα αναμένεται να χιονίσει:
- Γύρω από Θεσσαλονίκη
- Πτολεμαΐδα
- Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα
- Θράκη
- γύρω από τη Θεσσαλία σε υψόμετρο 400-500 μέτρα
Η θερμοκρασία θα πέσει 8-10 βαθμούς Κελσίου.
Υψηλές θερμοκρασίες στα Χανιά την Παρασκευή
Κολυδάς: Αναμένεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Την Παρασκευή ο Θεόδωρος Κολυδάς ανέφερε σε ανάρτησή του πως σήμερα αναμένεται να εκδοθεί έκτατο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
«Όπως έχουμε αναφέρει από τις προηγούμενες ημέρες, θα υπάρξει μεταβολή του καιρού την Κυριακή και το σχετικό έκτακτο δελτίο θα εκδοθεί αύριο Σάββατο για να δοθούν όσο το δυνατόν πληρέστερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού.
Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση την Κυριακή και τη Δευτέρα στη Δυτική τη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως στα βορειοδυτικά, ενώ χιόνια αυτό το διήμερο θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Στη βόρεια Ελλάδα κυρίως από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. (πολύ προσοχή σε Δυτική Μακεδονία).
Η θερμοκρασία το διήμερο θα πέσει συνολικά κατά 8 με 10 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια και στα υπόλοιπα κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου, επανερχόμενη εκεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.
Οι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.», γράφει ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ στην ανάρτησή του.
🎯 Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
✅Καλό σας μεσημέρι . Όπως έχουμε αναφέρει από τις προηγούμενες ημέρες, θα υπάρξει μεταβολή του καιρού την Κυριακή και το σχετικό έκτακτο δελτίο θα εκδοθεί αύριο Σάββατο για να δοθούν όσο το δυνατόν πληρέστερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού .
✅Ο… pic.twitter.com/vuO9FbV3uQ— Theodoros Kolydas (@KolydasT) January 10, 2025