Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να του θέσει ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που σχετίζονται με τα Χανιά.
Στη συνάντησή τους τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η οδική ασφάλεια και η αντιμετώπιση του επίμονου φαινομένου της αδεσποτίας σε περιοχές των Χανίων.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι εκτός από τη βελτίωση των υποδομών σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, η προσοχή της Πολιτείας θα πρέπει να επικεντρωθεί τόσο στη βελτίωση της αστυνόμευσης όσο και σε οργανωμένες παρεμβάσεις για την αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς των πολιτών.
Για το θέμα της αδεσποτίας ο Βουλευτής Χανίων υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια παραβατική και επιζήμια συμπεριφορά, η οποία μέχρι πρότινος δεν αντιμετωπιζόταν με αποφασιστικότητα από το κράτος. Γι’ αυτό τον λόγο, σημείωσε ότι απαιτείται η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να αναβαθμιστεί και η δυνατότητα των αστυνομικών αρχών να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το φαινόμενο.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

