Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Λεωνίδα Κακάρογλου, ο οποίος «έφυγε» χθες, Κυριακή 15 Ιουνίου, από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, εξέδωσε ο αντιπεριφέρειαρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.
Στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:
«Βαθιά θλίψη μάς προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Κακάρογλου, ενός χαρισματικού ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Η προσφορά του πολύπλευρη. Μετέτρεψε το πάθος του για τον Κινηματογράφο σε προσφορά Κινηματογραφικής Παιδείας στους πολίτες των Χανίων, μέσα από φορείς που δημιουργούσε ή συμμετείχε, με κορυφαίο διάστημα την εικοσαετία που κατείχε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντής του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΚΗΠΟΣ. Παράλληλα, μας άφησε παρακαταθήκη το λογοτεχνικό του έργο, ποιητικές συλλογές ιδιαίτερης ευαισθησίας και μυθιστορήματα. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά τους και τους οικείους του».
Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με αφορμή την απώλεια του Λεωνίδα Κακάρογλου, πολιτικού μηχανικού, λογοτέχνη και επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Χανίων (ΔΗΠΕΧ) και του Δημοτικού Κινηματογράφου «Κήπος», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Λεωνίδα Κακάρογλου, ενός ανθρώπου με πολυσχιδή και πολύτιμη προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα των Χανίων.
Ο Λεωνίδας Κακάρογλου υπήρξε ακούραστος εργάτης της τέχνης, ποιητής, συγγραφέας και σπουδαίος γνώστης του κινηματογράφου. Μέσα από το έργο του, τόσο το λογοτεχνικό όσο και το αρχειακό, ανέδειξε την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας, δίνοντας φωνή στην ιστορική της μνήμη και στην καλλιτεχνική της έκφραση.
Καλλιτεχνικός διευθυντής στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος” για περισσότερα από είκοσι χρόνια διατήρησε και ανέδειξε του κινηματογραφικό παρελθόν των Χανίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο του ο “Χρόνος Διάφανος”, που αποτελεί παρακαταθήκη όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για τον ευρύτερο πολιτισμικό χάρτη της χώρας.
Εκ μέρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους φίλους του εκλιπόντος. Η μνήμη και το έργο του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν».
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:
«Με συγκίνηση και με πολύτιμη παρακαταθήκη τις “λέξεις” του, “ακοίμητο καράβι που πλέει στα βαθιά”, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων αποχαιρετά τον Λεωνίδα Κακάρογλου, έναν σπουδαίο ποιητή και πνευματικό άνθρωπο της πόλης μας. Ευγνώμονες για το ποιητικό του έργο και για όσα πρόσφερε με περισσή έγνοια στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή των Χανίων, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του».