Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της υψηλής ζώνης του χωριού Τσιβαρά, με πολλές κατοικίες να μένουν χωρίς νερό για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και άλλες να έχουν εξαιρετικά χαμηλή ροή χωρίς καθόλου πίεση, όπως καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου» δημοτικοί σύμβουλοι, Νικήτας Μελισσάκης και Σταύρος Ζώης.
Αναλυτικά, αναφέρουν:
«Κύριε Δήμαρχε, η πρόσβαση σε ποιοτικό καθαρό νερό είναι θεμελιώδης ανθρώπινη ανάγκη, και γι’ αυτό πρωταρχικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Η βασική αυτή ανθρώπινη ανάγκη εδώ και μήνες στην υψηλή ζώνη του Τσιβαρά δεν καλύπτεται. Τα σπίτια τα οποία βρίσκονται σε αυτήν, δεν έχουν νερό τις περισσότερες ώρες της ημέρας και στα υπόλοιπα υπάρχει χαμηλή ροή νερού χωρίς πίεση.
Είναι απαράδεκτο, ακόμα και κάτοικοι χωριού που γειτνιάζει με τους Αρμένους και τις εκεί πηγές, να στερούνται από την περασμένη άνοιξη το αγαθό του νερού για τις καθημερινές τους ανάγκες. Γυρίζοντας σπίτι τους από το λιοπύρι και το μεροκάματο στο χωράφι και την οικοδομή με αγανάκτηση να βλέπουν ότι δεν έχει νερό η βρύση.
Δυο αντλίες έφερναν νερό στη δεξαμενή του Τσιβαρά στον Αζωγυρέ. Η μια είναι εδώ και καιρό χαλασμένη και η άλλη στέλνει ελάχιστο νερό για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα η δεξαμενή ύδρευσης του χωριού να είναι μονίμως, σχεδόν άδεια. Το πρόβλημα μεγενθύνεται και από τη διαρροή νερού λόγω τρύπιας σωλήνας, σε δυο περιοχές εντός οικισμού.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, η χρόνια εγκατάλειψη των υποδομών και η ανεπάρκειά τους, από την Τοπική Διοίκηση και τις κυβερνήσεις.
Κύριε Δήμαρχε, η “Λαϊκή Συσπείρωση” και οι κάτοικοι του χωριού απαιτούν άμεσα να προβείτε σε ενέργειες για να εξασφαλίσετε οριστικά την επάρκεια του νερού ύδρευσης στον Τσιβαρά».
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

