Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας έως και 3 βαθμούς, αναμένονται από την Παρασκευή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.
Ο ίδιος σημειώνει ότι ο καιρός τις ημέρες που διανύουμε κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα, λέγοντας μάλιστα ότι «ζούμε ένα φθινόπωρο από τα παλιά».
«Από την Παρασκευή τα ξημερώματα μια που θα επηρεάσει την γειτονική μας Ιταλία, φαίνεται σταδιακά να επηρεάζει με περισσότερες βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες τη δυτική Ελλάδα. Το σύστημα αυτό θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ώρα» λέει ο μετεωρολόγος.
Η ανάρτηση του Τσατραφύλλια
«Ζούμε ένα Φθινόπωρο από τα παλιά…»
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Με σκόρπια ψιλόβροχα ( εκτός από τα νησιά του Αιγαίο και τη Θράκη) και συννεφιές, θα κυλίσει ο καιρός μέχρι την Πέμπτη 16/10/25.
Η θερμοκρασία όλη την εβδομάδα θα βρεθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα προσφέροντας θερμική άνεση στον ανθρώπινο οργανισμό. Στους 22 βαθμούς το θερμοκρασιακό ταβάνι στα πεδινά και μονοψήφιες τιμές τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Από την Παρασκευή τα ξημερώματα μια οργανωμένη κακοκαιρία που θα επηρεάσει την γειτονική μας Ιταλία, φαίνεται σταδιακά να επηρεάζει με περισσότερες βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες τη δυτική Ελλάδα. Το σύστημα αυτό θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.
Υ.Γ : Στην Αττική δεν βλέπω κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 -23 βαθμούς.
Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Σταδιακή αλλαγή από την Τετάρτη – Πού αναμένονται βροχές
Κολυδάς: Αρκετές βροχές την Πέμπτη
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και αυξημένη πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως στα βόρεια και δυτικά, διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού για την εβδομάδα που διανύουμε.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά ήπια επίπεδα, χωρίς αξιόλογες μεταβολές, με τις πιο θερμές περιοχές να βρίσκονται στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε αρκετές περιοχές, με ιδιαίτερη ένταση στο Ιόνιο και το Αιγαίο.
Αναλυτικά, το επόμενο διάστημα θα δούμε πιο έντονα φαινόμενα κυρίως από την Τετάρτη και έπειτα, με επικρατέστερο σκηνικό την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, ενώ η ορατότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης, ιδίως στα δυτικά.
Σχετική ανάρτηση για τα καιρικά φαινόμενα, τις περιοχές που θα εκδηλωθούν αλλά και την έντασή τους πραγματοποίησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.
Συγκεκριμένα ο κ. Κολυδάς αναφέρει πως σήμερα και αύριο θα ξεκινήσουν βροχές «στα δυτικά και νότια και την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια».
«Αρκετές βροχές θα έχουμε την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, και βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Καλημέρα και καλή εβδομάδα», συμπληρώνει ο κ. Κολυδάς.
🎯ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ
✅Ξεκινάνε λίγες βροχές σήμερα και αύριο στα δυτικά και νότια και την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια. Αρκετές βροχές… pic.twitter.com/JnM0qe2tfR— Theodoros Kolydas (@KolydasT) October 13, 2025

