Στα Σφακιά βρέθηκαν και επικοινώνησαν με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Σχολείου Βουβά, Χώρας Σφακίων, Ασκύφου και Ανώπολης, το μήνυμα πως «όλοι είμαστε ίσοι, όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι αξίζουμε», η ομάδα της ΠΑΣΚΑΠ «Αετοί Κρήτης» του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών, με τους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης, Καραντωνάκη Λάμπρο, Παγωνάκη Βαγγέλη, Κοκολάκη Γιάννη, Μαραβέλια Ξενοφών, Σκορδύλη Γιώργο και Σαρημανώλη Γεράσιμο.
Οι αθλητές, μίλησαν στα παιδιά / μαθητές και από τα 4 δημοτικά του δήμου Σφακίων, «της επαρχίας που σέβεται, στηρίζει και εντάσσει δράσεις, προγράμματα, έργα, συμπερίληψης και συνύπαρξης, ενώ παράλληλα προωθεί και διεκδικεί συνεχώς προγράμματα πρόσβασης ΑΜΕΑ, όπως για το Γυμνάσιο – Λύκειο Χώρας Σφακίων και το Δημοτικό Σχολείο Βουβά, όπως για την πρόσβαση στη νότια είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς για ΑΜΕΑ που θα ολοκληρωθεί σύντομα», είπε ο δήμαρχος Σφακίων, Ιωάννης Ζερβός.
Οι αθλητές της ομάδας «Αετοί Κρήτης» πραγματοποίησαν αγώνες προσομοίωσης με αμαξίδια, στους οποίους οι μαθητές του δήμου ήρθαν σε επαφή με την αθλητική καθημερινότητα και όχι μόνο των ατόμων με αναπηρία, χρήστες αμαξιδίων.
Οι αντιδήμαρχοι Βαρδής Γυπαράκης και Ιωάννης Μπολιώτης απένειμαν στους αθλητές της ΠΑΣΚΑΠ αναμνηστικά, ενώ ο κ. Ζερβός συνομίλησε μαζί τους και τους απένειμε τιμητική πλακέτα. Παράλληλα ευχαρίστησε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία, Δημοτικό Σχολείο Βουβά, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Σφακίων, Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου και Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης, για τη συμμετοχή τους στη δράση αλλά και την ευγένεια με την οποία φιλοξένησαν, άκουσαν και συνυπήρξανε με τους αθλητές των ΑΕΤΩΝ.
Ερωτηθείς για τα έργα, ο Δήμαρχος Σφακίων εξήγησε ότι πρόκειται για: «Την αναβάθμιση του κεντρικού μονοπατιού του παλιού οικισμού της Αγίας Ρουμέλης, στην Νότια πλευρά του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και την εξασφάλιση πρόσβασης ΑΜΕΑ μέχρι τη θέση Πόρτες, που αφορά σύμβαση του Δήμου Σφακίων με την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΟΦΥΠΕΚΑ, ο οποίος και χρηματοδότησε το συγκεκριμένο έργο, έπειτα από αίτημα του Δήμου». Επίσης το πολύ σημαντικό έργο: «Της αναβάθμισης προσβασιμότητας σχολικών μονάδων του δήμου Σφακίων προϋπολογισμού 270.130,52 ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης».
Τέλος μιλώντας στους αθλητές της ΠΑΣΚΑΠ, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ο Δήμαρχος Σφακίων επεσήμανε πως: «Η αναβάθμιση και οι διαμορφώσεις προσβασιμότητας, του συνόλου των υποδομών στις σχολικές μονάδες των Σφακίων, δεν είναι στόχευση της δημοτικής αρχής, είναι υποχρέωση μας και βασική μας προτεραιότητα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους, με την περιφέρεια, καταθέτουμε προτάσεις, παίρνουμε τις εγκρίσεις και προχωράμε σε έργα προσβασιμότητας των Ατόμων με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Είναι σημαντικό να σας ακούμε, να συν-λειτουργούμε και να δεχόμαστε τις προτάσεις σας, διότι μόνο έτσι, όλοι μαζί, αυτοδιοικητικοί, οικογένειες, παιδιά, μαθητές, θα καταφέρουμε να έχουμε μία κοινωνία στήριξης, μία κοινωνία ισοτιμίας, σεβασμού, μία κοινωνία χαρούμενη».
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter










