«Ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς», διοργάνωσε χθες ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τη «Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση», στο Δημαρχείο Πλατανιά, στο Γεράνι. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν κουτάβια που έχουν περισυλλεγεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, έχουν στειρωθεί, εμβολιαστεί και φέρουν μικροτσίπ, με μέριμνα της Δημοτικής αρχής. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζεται στον Δήμο Πλατανιά.
Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε ότι «η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας. Ο Δήμος Πλατανιά συνεχίζει με συνέπεια τις δράσεις του για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας πιο ανθρώπινης και ευαισθητοποιημένης. Ευχαριστώ θερμά τους πολίτες και τους εθελοντές για την ανταπόκρισή τους στη δράση αυτή, που χαρίζει στα ζώα συντροφιάς τη φροντίδα και το “σπίτι” που αξίζουν».
Στην «Ημέρα Υιοθεσίας» παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, αρμόδιος για θέματα προστασίας ζώων, Μανώλης Μαλακωνάκης, ο οποίος επεσήμανε τη σημαντική συμβολή των εθελοντών. «Η επιτυχία της σημερινής δράσης αναδεικνύει την ανάγκη για συνέχιση της προσπάθειας που γίνεται στον Δήμο Πλατανιά για τη περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές για την αφοσίωση και το έργο τους. Η συνεργασία όλων είναι καθοριστική για να προσφέρουμε στα ζώα ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Μαλακωνάκης.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter




