Την άμεση απομάκρυνση ξερού και επικίνδυνου δέντρου στο άλσος απέναντι από το Γυμνάσιο – Λύκειο Βάμου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκορώνου», Νικήτας Μελισσάκης και Σταύρος Ζώης, με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη.
Όπως επισημαίνουν, πρόκειται για πεύκο ύψους περίπου 10 μέτρων, το οποίο έχει ξεραθεί και βρίσκεται στην άκρη του αλσυλλίου, εφαπτόμενο του τοιχίου περίφραξης και σε άμεση γειτνίαση με τον δρόμο από τον οποίο διέρχονται καθημερινά δεκάδες μαθητές για την επιβίβασή τους σε σχολικά λεωφορεία.
Οι ίδιοι προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος, ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης, όπου συχνά εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους, που ενδέχεται να προκαλέσουν πτώση κλαδιών ή ακόμη και του ίδιου του δέντρου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την κοπή του δέντρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter


