Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης φιλοξενεί το Σάββατο 1 Αυγούστου μία ακόμη ημερίδα Πληροφορικής για παιδιά, στο πλαίσιο της δράσης JCrete4Kids, προσφέροντας στους μικρούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του προγραμματισμού, της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 14:30 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, τα οποία καλούνται να συμμετάσχουν έχοντας μαζί τους τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν βασικές έννοιες της Τεχνητής Νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών χαρακτήρων Κιμάνι και Φίππυ, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν τις πρώτες τους γνώσεις στον προγραμματισμό, δημιουργώντας από την αρχή το δικό τους παιχνίδι στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Greenfoot.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες μέσα από τη δημιουργία και τη συνεργασία, καλλιεργώντας την αναλυτική, συνθετική και δημιουργική τους σκέψη, αλλά και την ομαδικότητα. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η φιλοσοφία της δράσης συνοψίζεται στο σύνθημα: «Μαθαίνουμε δημιουργώντας. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας και όχι να μας χρησιμοποιεί».
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

