Κάτοικοι Κακοδικίου: «Αριστερό ρουσφέτι» η τροπολογία για ΣΜΑ σε δασικές εκτάσεις

kakodiki

«Αριστερό ρουσφέτι» χαρακτηρίζει η Πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων Κακοδικίου την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και των συνοδών τους έργων, σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις και σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις της Κρήτης και της Εύβοιας, όπως αποκάλυψε στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 το HANIA.news με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Γεωργακάκη.

Παράλληλα, επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον του δημάρχου Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη και της αντιδημάρχου Στέλλας Αλφιέρη, κατηγορώντας τους ότι εσκεμμένα προχωρούν σε αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις για το θέμα της εγκατάστασης ΣΜΑ στο Κακοδίκι.

Αυτή η « φαινομενικά “αλληλοαναιρούμενη” πολιτική», που, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Αγώνα, «μαρτυρά κοροϊδία και αλαζονεία απέναντι στο σύνολο των δημοτών του Σελίνου και όχι μόνο του Κακοδικίου, μπορεί να σημαίνει ότι:

α) Η Δημοτική Αρχή ακολουθεί την προσφιλή στις “αυταρχικές” κυβερνήσεις μέθοδο “Με το καρότο και το μαστίγιο” προκειμένου παραπλανώντας την κοινή γνώμη να πετύχει το στόχο της ή

β) δεν στερείται βάσης η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία ότι το Σέλινο διοικείται από ένα “σκιώδη” Δήμαρχο που “άγεται και φέρεται” από την κα Αλφιέρη και άλλους “έμπειρους” συνεργάτες του. Χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να συμβαίνουν και τα δυο, σε κάθε περίπτωση η κύρια ευθύνη, ηθική και πολιτική, βαραίνει τον Δήμαρχο τον οποίο καλούμε να αποδείξει -έστω και την ύστατη στιγμή- ότι δεν αποτελεί συνέχεια και μέρος του σάπιου πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα μας στην υποτέλεια – διάλυση».

Αναφερόμενη στην τροπολογία, η Πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων Κακοδικίου τη χαρακτηρίζει «φωτογραφική» και τονίζει πως «αποδεικνύεται λοιπόν ότι η “παράταση” που μας ζητούσε η Δημοτική Αρχή μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη ήταν για να “ροκανίσει” το χρόνο και να μας οδηγήσει σε τετελεσμένα γεγονότα. Υποθέτουμε ότι η αντιδήμαρχος κα Αλφιέρη θα επιθυμούσε ιδιαιτέρως να “καρπωθεί” ως προσωπική της επιτυχία το “αριστερό” ρουσφέτι. Δυστυχώς όμως, θα πρέπει όμως να μοιραστεί τη “δόξα” με τους συναδέλφους της από την Εύβοια (συμπεριλαμβάνεται και αυτή μαζί με την Κρήτη στην τροπολογία) όπου από το 2012 υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις από κατοίκους για τους εκεί ΣΜΑ. Σε κάθε περίπτωση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων (φίλοι της Δημοτικής Αρχής Καντάνου – Σελίνου) οφείλουν να πάρουν δημόσια θέση τόσο για την περίπτωση του ΣΜΑ στο Κακοδίκι, πάνω σε ένα παράνομο ακίνητο με πλήρη αντίθεση των κατοίκων όσο και για τη “φωτογραφική” τροπολογία του δασικού νόμου».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από κατοίκους άλλων χωριών, η Δημοτική Αρχή σαμποτάρει τεχνηέντως την εξεύρεση λύσης για το ΣΜΑ στο Σέλινο, ενώ παράλληλα επιχειρεί με γκεμπελικές μεθόδους να διχάσει την τοπική κοινωνία παρουσιάζοντας τους Κακοδικιανούς ως τα “μαύρα πρόβατα” του Σελίνου. Τα λάθη, τις παραλήψεις, την αδιαλλαξία, τον αυταρχισμό και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, δεν θα την πληρώσει το χωριό μας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει την κάθετη αντίθεση μας για το ΣΜΑ στο συγκεκριμένο χώρο στο Κακοδίκι. Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδόν ένα χρόνο μπροστά της για να αναζητήσει λύση με κοινωνική συναίνεση. Αντί αυτού -όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως- επέλεξε ετσιθελικά τη σύγκρουση με την τοπική κοινωνία και το αδιέξοδο. Οι ευθύνες τη βαραίνουν αποκλειστικά και ολοκληρωτικά».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή