«Λουκέτο» μπήκε στο 1/5 των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων από το 2011

loyketo-epixeiriseis

Το αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης είναι «βαρύ» πάνω από τις ελληνικές μικρές επιχειρήσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ρεπορτάζ του CCTV.

Όπως τονίζει, σχεδόν το 1/5 των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων έκλεισε εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισαν από τότε που ξέσπασε η «θύελλα» της κρίσης χρέους το 2011 και οι υπόλοιπες παλεύουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες με κάθε τρόπο που μπορούν.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υποχρεώθηκαν στο να απολύσουν τους υπαλλήλους τους προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και πλέον κάνουν τη δουλειά μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους.

Το ρεπορτάζ επικαλείται το παράδειγμα ενός 67χρονου που διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση σε νησί κοντά στην Αθήνα. Από τότε που ξέσπασε η κρίση, όπως λέει, η απόδοση της επιχείρησής του έπεσε και ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε θα απολαύσει τον συνταξιοδοτικό του βίο.

Αν προσλάβει οδηγό και παραμείνει στο γραφείο, θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 2.500 ευρώ μηνιαίως. Έτσι αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο του οδηγού το 2011 και παρότρυνε και τον γιο του να τον βοηθήσει.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως τέτοια μέτρα μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες των ελληνικών επιχειρήσεων να περικόψουν τα κόστη, αλλά έτσι γίνεται δυσκολότερο για τους νέους ανθρώπους χωρίς οικογενειακές επιχειρήσεις να βρουν απασχόληση.

Πηγή: enikonomia.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή