Σωματείο Ξεναγών Κρήτης: Τα ΙΕΚ δεν μπορούν να δώσουν άδεια ξεναγού

xenagoi

«Κανένα ΙΕΚ ή άλλο ινστιτούτο, δεν δίνει άδεια ξεναγού», επισημαίνει το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, με αφορμή διαφημίσεις από ΙΕΚ και άλλα Ινστιτούτα για σπουδές στο επάγγελμα του ξεναγού.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα, εν όψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, προβάλλονται διαφημίσεις στο ραδιόφωνο αλλά και σε διάφορα έντυπα, οι οποίες προτρέπουν τους νέους να γίνουν ξεναγοί και να ξεναγούν σε θρησκευτικά ή άλλα μνημεία, πραγματοποιώντας το όνειρό τους.

Ενημερώνουμε ότι, άδειες ξεναγού δίδονται μόνο από το Υπουργείο Τουρισμού και μόνο στους αποφοίτους κρατικών Σχολών Ξεναγών ή σε πτυχιούχους Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας της τέχνης κ.λπ., οι οποίοι πρώτα έχουν αποφοιτήσει από ειδικό σεμινάριο κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, σεμινάριο το οποίο διεξάγεται μόνο από ελληνικά Πανεπιστήμια και από κανέναν άλλον, απευθύνεται δε μόνο σε ήδη πτυχιούχους Α.Ε.Ι. των παραπάνω Τμημάτων.

Συνεπώς κανένα ΙΕΚ ή άλλο ινστιτούτο, δεν δίνει άδεια ξεναγού, σε κανέναν απολύτως και εφιστούμε την προσοχή σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή