Αυτή είναι η τουριστική επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ του ομίλου Κολάκη

omilos-kolakh

Μία πρώτη γεύση από τη μεγάλη τουριστική επένδυση του ομίλου Κολάκη στη Χίο είχαν την ευκαιρία να λάβουν όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο νησί, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου και του Επιμελητηρίου να προσκαλέσουν μέσω του οργανισμού «Enterprise in Greece» οικονομικούς και εμπορικούς ακόλουθους από 25 πρεσβείες του εξωτερικού προκειμένου να γνωρίσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον του νησιού.

 kerameia1

Η επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ, η οποία μάλιστα έχει λάβει ήδη από την περασμένη χρονιά, το πράσινο φως για την ένταξή της στις στρατηγικές επενδύσεις από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση που προωθείται στο νησί αυτή τη στιγμή, στοχεύοντας μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, και στην αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας, σημειώνεται σε ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

 kerameia2

Το έργο θα υλοποιηθεί σε μια ιδιωτική έκταση άνω των 115 στρεμμάτων και προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος καθώς επίσης και τουριστικού λιμένα στην ευρύτερη περιοχή του παλαιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου. Με βάση τον σχεδιασμό, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 280 κλινών, συγκροτήματος επιπλωμένων δωματίων επίσης 5 αστέρων 75 κλινών, δύο συγκροτημάτων επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων 205 κλινών, ιδιωτικών πισινών, κέντρου θαλασσοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου και μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

 Kerameia4

Ειδικά ως προς τη μαρίνα με 134 θέσεις πρόσδεσης, θεωρείται ότι θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στο νησί για την προσέλκυση τουρισμού υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων, δεδομένου ότι εκτός από τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις για τα σκάφη, θα περιλαμβάνει μία δεύτερη περιοχή, όπου θα κατασκευασθούν 25 πολυτελή διαμερίσματα, χώροι εστίασης κ.τ.λ..

 Kerameia5

Το 5άστερο συγκρότημα θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 21.404 τ.μ., ενώ η βασική ξενοδοχειακή μονάδα των 280 κλινών θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του παλαιού εργοστασίου κεραμικών. Το έργο της Kerameia Resort Development βρίσκεται, σύμφωνα με τους επενδυτές, σε στρατηγική τοποθεσία 9 χιλιομέτρων από την πόλη, 7 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο και 8, 2 ναυτικά μίλια από τον Τσεσμέ, με τον οποίο θα υπάρχει σύνδεση μέσω της μαρίνας.

Ενα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της επένδυσης έχει να κάνει και με το μουσείο »Elefas» που θα αναδεικνύει τα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής.

 kerameia6

Πηγή: newmoney.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή