Αυτή δεν είναι εικόνα (και λειτουργία) Δημοτικού Συμβουλίου

d-s-xanion

Η έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσοι εκ των 49, συνολικά, δημοτικών συμβούλων έδωσαν εξ αρχής το παρόν στη συνεδρίαση. Ούτε πόσοι προσήλθαν με μικρή ή μεγάλη καθυστέρηση. Προφανώς, πάντως, για να ξεκινήσει η συνεδρίαση υπήρχε απαρτία (δηλαδή παρουσία του αναγκαίου αριθμού μελών του Σώματος που του επιτρέπει σε συνεδριάσει και να λάβει αποφάσεις).

Ωστόσο, τρεις και κάτι ώρες μετά (δηλαδή γύρω στις 9.30 το βράδυ), όποιος παρακολουθούσε από ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο, σε ζωντανή σύνδεση, τη συνεδρίαση του Σώματος αντίκρυζε την παρακάτω, εξόχως αποκαλυπτική, εικόνα.

 dhmotiko-symboylio-xanion

Εκ των 49 δημοτικών συμβούλων, παρίσταντο οι 20 (μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου).

Οι υπόλοιποι 29, συν τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, ήταν… κάπου αλλού!

Κάποιοι μπορεί να είχαν αποχωρήσει για λίγο (απολύτως κατανοητό), κάποιοι σίγουρα είχαν αποχωρήσει οριστικά, κάποιοι ενδεχομένως να είχαν κάποιο κώλυμα και να μην κατάφεραν να παραστούν, κάποιοι ίσως απλά να προτίμησαν να αξιοποιήσουν το απόγευμά τους κάνοντας κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν είναι εικόνα -και λειτουργία- Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσοι, δε, έχουμε εικόνα παλαιότερων Δημοτικών Συμβουλίων (στον «παλιό» Δήμο Χανίων, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης») θυμόμαστε πολύ καλά και τη μεγάλη συμμετοχή, σε κάθε συνεδρίαση, αλλά και το υψηλό επίπεδο των συνεδριάσεων, όχι μόνο όταν υπήρχε ταύτιση απόψεων μεταξύ των παρατάξεων, αλλά κυρίως όταν οι συγκρούσεις ήταν εντονότατες, με επιχειρήματα, εξαιρετικές -ενίοτε- τοποθετήσεις, ακόμη και εντάσεις, αλλά σχεδόν ποτέ σε κλίμα… καφενείου.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή