Φωτοβολταϊκά συστήματα σε αντλιοστάσιο του ΟΑΚ στον Αποκόρωνα

antliostasio1

Στην εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων στο αντλιοστάσιό του, στον Τσιβαρά Αποκορώνου, προχωρά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα εγκατασταθούν στην οροφή των υφιστάμενων δεξαμενών νερού. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα οδηγεί νέες αυτόνομες ηλεκτρικές αντλίες. Το έργο δηλαδή αφορά στην εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων (μη διασυνδεδεμένων με το δίκτυο) που θα οδηγήσουν νέες ηλεκτρικές αντλίες για την άντληση του νερού.

Το συγκεκριμένο έργο (« Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δεξαμενές νερού και αυτονόμηση αντλιών νερού»), προϋπολογισμού 558, 906.05, συγχρηματοδοτείται από το Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο πλαίσιο του έργου θα προκηρυχθούν, με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια του εξοπλισμού και για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΚ.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι συμμετέχει στο ερευνητικό έργο « Space O: Space Assisted Water Quality Forecasting Platform for Optimized Decision Making in Water Supply Services», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020) και στοχεύει στην ενσωμάτωση τεχνολογίας αιχμής για την επί τόπου παρακολούθηση προηγμένων υδρολογικών μοντέλων και μοντέλων ποιότητας νερού με εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η πλατφόρμα που θα υλοποιηθεί θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) του Αποσελέμη, δημιουργώντας στην ουσία μια πλήρη σειρά προηγμένων υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται υδάτινους πόρους. Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 8 εταίροι από 6 διαφορετικές χώρες, ενώ τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα έχουν εφαρμογή στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού Αποσελέμη στο Ηράκλειο και Mulargia στη Σαρδηνία (Ιταλία). Η διάρκεια του έργου είναι 2 χρόνια (από 1/11/2016 έως 31/10/2018) και συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.429.850 ευρώ.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή