Χανιά | Ο απολογισμός του ΟΑΚ και η «προσπάθεια» να… μη «μεγαλώσει»

«Πλούσιος» είναι ο απολογισμός έργου και δράσεων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, σύμφωνα με την απερχόμενη Διοίκηση, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τα έργα (οδικά, ύδρευσης, άρδευσης) και τις δράσεις, που είτε υλοποιήθηκαν είτε είναι σε εξέλιξη είτε έχουν δρομολογηθεί, από τις 22 Απριλίου 2016, όταν και διορίστηκε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, έως και σήμερα.

Απ’ όλα όσα αναφέρθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚ Α.Ε. στην Αγιά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πέραν των έργων, έχουν και οι επισημάνσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Οργανισμός αναφορικά με την ξεκάθαρη οριοθέτηση του ρόλου του, την ουσιαστική και πολυεπίπεδη στήριξή του και την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, ζητήματα που εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος διευκρίνισε ότι παρίστατο, πρωτίστως ως πολίτης, γιατί τον ενδιέφερε ν’ ακούσει τον απολογισμό της απερχόμενης Διοίκησης. Τόνισε, δε, σε πολύ σύντομη παρέμβασή του, ότι είναι ευκαιρία για τον Οργανισμό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είναι Χανιώτης, γνωρίζει τα θέματα του ΟΑΚ και επιθυμεί τη στήριξή του, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι «όλοι μαζί να φέρουμε τον Οργανισμό εκεί που επιθυμούμε».

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης έκανε λόγο για «πλούσιο απολογισμό», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «σε όλη τη διάρκεια αντιμετωπίσαμε τη νοοτροπία των κεντρικών υπηρεσιών, του άκρατου συγκεντρωτισμού του κέντρου, του χειρότερου στην Ευρώπη, την αμφισβήτηση του ρόλου και της χρησιμότητας του ΟΑΚ. Αντιστοίχως, δεν συναντήσαμε ευνοϊκό κλίμα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης παρά τη συμμετοχική παρουσία. Κατανοητό βεβαίως ότι επιθυμούν να έχουν τις αρμοδιότητες του ΟΑΚ. Στην πορεία υπήρξαν βήματα καλής συνεργασίας. Οι εποχές επίσης έφεραν ως αποτέλεσμα την απομείωση του προσωπικού», τόνισε ο κ. Κουνενάκης θέτοντας, ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, ορισμένους από τους στόχους και τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας.

«Σε αυτό το περιβάλλον στηρίξαμε παντού και φυσικά στηρίζουμε, την ανάγκη και τη χρησιμότητα του ΟΑΚ που υλοποιεί σε σημαντικό βαθμό την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και εργασιών στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών της αμεσότητας, της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Στη λειτουργία του Οργανισμού και με την απαραίτητη συνεργασία με το Υπουργείο, όπου ήταν δεδομένο, φάνηκε η χρησιμότητα και η αξία του ΟΑΚ. Την κρίσιμη επίσης ανάγκη της αποκέντρωσης», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Κουνενάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η πραγματικότητα αλλά και ο απολογισμός καταδεικνύει τη βελτίωση και την εξυγίανση των οικονομικών. Επίσης σημαντικά και κρίσιμα έργα στην οδοποιία, στην άρδευση και την ύδρευση ολοκληρώθηκαν ή συνεχίσθηκαν εξασφαλίζοντας σημαντικές και κρίσιμες υποδομές στο νησί. Παράλληλα προχώρησαν και άνοιξαν μελέτες για τη εξασφάλιση σημαντικών υποδομών στον τόπο. Αναπτύχθηκαν επίσης πρωτοβουλίες για νέους τομείς που επιβεβαιώνουν τον κρίσιμο και πρωτοπόρο ρόλο του ΟΑΚ. Στο πλαίσιο των ατομικών και συλλογικών μας δυνατοτήτων βοηθήσαμε στη λειτουργία του Οργανισμού και καλούμε του φορείς της Κρήτης να στηρίξουν έτι περαιτέρω την παρουσία και τις δράσεις του ΟΑΚ, ενισχύοντας τον ρόλο του στο πλαίσιο μια αναγκαίας ενίσχυσης της ασθενούς αποκέντρωσης της χώρας μας».

Ο κ. Κουνενάκης υπενθύμισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πτώχευσης τη χώρας αναλάβαμε τη διοίκηση του ΟΑΚ. Οι δυσκολίες όχι μόνο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη χώρα μας αλλά για τα ιδιαίτερα ζητήματα που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ. Μια πρώτη ενημέρωση είχαμε κατά την πρώτη συνεδρίαση όπου μας ενημέρωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Λευτέρης Κοπάσης. Το νέο Δ.Σ. ορίστηκε την 22 Απριλίου 2016, το οποίο όμως κατέστη προσωρινό εντός του ίδιου έτους. Δεν υπήρξε απόφαση έκτοτε για την ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι ανάγκες, η καθημερινότητα, επέβαλαν την παρουσία και τη διαχείριση».

Ο κ. Κουνενάκης υπογράμμισε, ακόμη, ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο, με τις αρμοδιότητες που του δίνει το Καταστατικό του ΟΑΚ, συνέβαλε σε καλό κλίμα στην επιτυχή αντιμετώπιση των θεμάτων. Θεωρώ πως σε κλίμα συναίνεσης, σεβασμού και σύμπνοιας, όλα τα μέλη του ΔΣ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες και συνέβαλαν στην καλή διαχείριση. Επίσης εξασφαλίστηκε, σε σημαντικό βαθμό, κλίμα συνεργασίας και κατανόησης με φορείς του τόπου. Σημαντικό επίσης είναι ότι η παρούσα Διοίκηση σεβάστηκε τη συνέχεια, γεγονός που δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Ευρωπαϊκό δεδομένο μεν αλλά δύσκολο στη χώρα μας».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουνενάκης είπε: «Ευχαριστώ προσωπικά κάθε μέλος του ΔΣ και είμαι ευγνώμων για την παρουσία, τη συνεργασία και τη βοήθεια στη διοίκηση. Ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ. τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τους Διευθυντές, τα στελέχη, τους εργαζόμενους για την αφοσίωση στον ΟΑΚ, την εργασία και τη συμβολή σας. Τις θερμές και ειλικρινείς ευχές απευθύνω στον νέο Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τα μέλη του Δ.Σ. και σας ευχόμαστε μια παραγωγική, αποτελεσματική και χρήσιμη διοίκηση, για την ενίσχυση του ΟΑΚ και τη στήριξη των κοινωνιών της Κρήτης».

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Κουνενάκης…

ΦΩΤΗΣ ΚΑΖΑΣΗΣ: ΤΑ ΣΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Τα βασικά σημεία του απολογισμού της απερχόμενης Διοίκησης του ΟΑΚ, παρουσίασε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Φώτης Καζάσης, ο οποίος σημείωσε ότι «έχει σε σημαντικό βαθμό ομαλοποιηθεί η οργανωτική και οικονομική λειτουργία του Οργανισμού», επισημαίνοντας ότι «εξυγιάνθηκαν τα οικονομικά στοιχεία εκμετάλλευσης του Οργανισμού, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει ισορροπία στα τρέχοντα και να μη δημιουργούνται νέα ελλείμματα».

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Καζάσης, «με τη συμβολή του ΟΑΚ Α.Ε. εξελίσσονται και έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα (οδικά και υδραυλικά) στο νησί. Ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν σε χρήση εμβληματικά αναπτυξιακά έργα τα οποία παρουσίαζαν καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, όπως ο νέος οδικός άξονας Αγ. Βαρβάρας – Αγ. Δέκα (Καστέλλι), η σήραγγα ενίσχυσης του φράγματος Αποσελέμη με τα πλημμυρικά νερά του Οροπεδίου Λασιθίου και η πλήρης και ομαλή λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού στα Αγριανά που υδροδοτεί τις ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγ. Νικολάου, το νέο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες – Χερσόνησος και η γέφυρα Χαμεζίου. Δρομολογήθηκαν προς υλοποίηση έργα όπως η επέκταση του βιολογικού της ΔΕΥΑΒΑ, οι βιολογικοί Σούγιας και Παλαιόχωρας, το νέο διυλιστήριο του βόρειου μετώπου Ρεθύμνου, τα έργα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, τα αρδευτικά δίκτυα Οροπεδίου Λασιθίου».

Ο κ. Καζάσης σημείωσε ότι «η παρουσία και η δράση του Οργανισμού επιβεβαιώνει τον πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο στις υπηρεσίες και υλοποιεί τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Ο Οργανισμός στηρίζει τις δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικής και Περιφερειακής, οι οποίοι και αποτελούν μετόχους του Οργανισμού».

Όμως, υπάρχουν και προβλήματα, όπως παραδέχθηκε ο κ. Καζάσης, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα εξής:

«• Παραμένει σε εκκρεμότητα ο ρόλος, το περιεχόμενο και η δράση του Οργανισμού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαρό τοπίο σε βάρος του μακροχρόνιου προγραμματισμού.

• Η επικάλυψη αρμοδιοτήτων του Οργανισμού με αυτές των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής του νησιού και της έλλειψης αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων αυτών, καθώς και ο διαπιστωμένος διαχρονικά τρόπος διαχείρισης των θεμάτων αυτών από την κεντρική διοίκηση επιβραδύνουν τις δραστηριότητες του Οργανισμού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία υλοποίησης των υποδομών στην Κρήτη).

• Αποτελεί ζητούμενο η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Οργανισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση έργων όπως και για τη χάραξη πολιτικών (π.χ. την ενιαία διαχείριση των υδατικών πόρων ή την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας), τομείς για τους οποίους πλέον υπάρχει η ωριμότητα και έχουν θωρακιστεί οι τρόποι συνεργασιών χωρίς τις παθογένειες που είχαν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.

• Παρά τις έντονες και επίπονες προσπάθειες της απερχόμενης διοίκησης δεν κατέστη δυνατόν, πέρα από την οικονομική ενίσχυση, να ενισχυθεί ο Οργανισμός ουσιαστικά και σε επίπεδο στελέχωσης και επιχειρησιακής ικανότητας καθώς και σε επίπεδο αρμοδιοτήτων.

• Υπήρξε αισθητή βελτίωση στη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνοντας από κοινού σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του νέου ΒΟΑΚ και νέων μεγάλων έργων καθώς επίσης και στη συνεργασία με τους ΟΤΑ των Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος “ΦιλόΔημος”, συνεργασία που πρέπει να επεκταθεί και στους Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις της υπόλοιπης Κρήτης».

Ο κ. Καζάσης υπενθύμισε ότι «ο προγραμματισμός του ΟΑΚ, όπως τέθηκε από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο στην 1η του συνεδρίαση τον Μάιο 2016, αφορούσε στον “… σχεδιασμό και στην υλοποίηση των μεγάλων έργων καθώς και στα ζητήματα της ενιαίας διαχείρισης υδατικών πόρων. Ειδικότερα για το ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τίθεται ως προτεραιότητα από το Δ.Σ. ο Οργανισμός να προτείνει την άμεση ένταξη της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού του έργου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ παράλληλα τίθεται σε υψηλή προτεραιότητα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος και έργων οδικής ασφάλειας στο υφιστάμενο δίκτυο». Όπως προκύπτει από την παρουσίαση των δράσεων που ακολουθεί ο προγραμματισμός που προαναφέρθηκε επιτεύχθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό και αποτελεί μια παρακαταθήκη για σημαντικές δράσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η ολοκλήρωση αυτών των προγραμματισμένων δράσεων αλλά και η διεκδίκηση νέων σε συνδυασμό με την παρούσα υγιή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού και με την προϋπόθεση πάντα της ενίσχυσης του Οργανισμού σε επίπεδο στελέχωσης και επιχειρησιακής ικανότητας μπορούν να εγγυηθούν τη μελλοντική βιωσιμότητά του και τη σημαντική συμβολή του στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης», ανέφερε ο κ. Καζάσης.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ακολουθεί ο απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης του ΟΑΚ, όπως τον παρουσίασε σήμερα ο κ. Καζάσης:

ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΑΚ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΑΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΒΟΑΚ

• Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ολοκληρώθηκε και απεστάλη στις 8-3-2018 στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών η μελέτη «Αρχική Τεχνική Λύση αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο από Χανιά (Σούδα) έως Αγ. Νικόλαο» και η αντίστοιχη μελέτη Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων στο πλαίσιο της από 10-11-2017 τροποποιημένης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΟΑΚ και Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τις προκαταρκτικές ενέργειες και διαδικασίες προετοιμασίας της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος του BOΑK Χανιά Άγιος Νικόλαος» ως σύμβαση παραχώρησης, με διεθνή διαγωνισμό με βάση το ν. 4413/2016 και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 23/2014. Αυτή η τεχνική λύση αποτελεί την βάση της προτιμητέας χάραξης του νέου ΒΟΑΚ όπως εγκρίθηκε στις 22-3-2019.

• Υπεγράφη στις 10-1-2018 και είναι σε ισχύ η 1η τροποποίηση της από 26-7-2017 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚ και του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την διεξαγωγή της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Στρατηγικού σχεδιασμού – Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Ωρίμανσης Μελετών ΒΟΑΚ (και συνδετηρίων καθέτων αξόνων αυτού)», με Προϊσταμένη Αρχή  την ΔΟΥ του ΥΠΥΠΟΜΕ και Δ/νουσα Υπηρεσία την Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ. Σε αυτή την μελέτη, για την οποία υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση στο Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ 2014-2020 μπορούν να συμπεριληφθούν μεταξύ των άλλων και οι μελέτες Χανιά – Πλατανιάς – Κίσσαμος και Σούδα (ΒΟΑΚ) – Αεροδρόμιο Χανίων.

• Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, συμβασιοποιήθηκε στις 11-1-2018 και υλοποιείται η μελέτη με τίτλο «Μελέτη Οδικής Ασφάλειας στον ΒΟΑΚ». Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής έχουν ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί:

– Η μελέτη Πέρα Γαλήνοι – Λινοπεράματα Ν. Ηρακλείου (19Km) με Π/Υ 4,5 εκ. €.
– Η μελέτη Σούδα – Καλύβες Ν. Χανίων (14Km) με Π/Υ 6,15 εκ. €.
– Η μελέτη Σεληνάρι – Νεάπολη Ν. Λασιθίου (6Km) με Π/Υ 2,7 εκ. €.
– Οι μελέτες ευστάθειας και προστασίας πρανών σε τέσσερεις (4) θέσεις του ΒΟΑΚ στον νομό Χανίων με Π/Υ 4,7 εκ. €.

• Είναι υπό εκπόνηση η μελέτη Σκαλέτα – Πάνορμος Ν. Ρεθύμνου (9Km). Η μελέτη αυτή εκτιμάται ότι θα εκπονηθεί μέχρι τέλους του τρέχοντος Φεβρουαρίου και έχει εκτιμώμενο Π/Υ περί τα 4,0 εκ.€. Εκκρεμεί η έγκριση της μελέτης βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του δρόμου – κόμβων πρόσβασης στο Πολυτεχνείο Κρήτης με Π/Υ 2,0εκ.€ για την οποία έχουν ήδη εκπονηθεί οι οριστικές μελέτες και η ΜΠΕ. Έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στις θέσεις «Γαλατά» και «Σταλός» οι οποίες ήδη υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Είναι υπό εκπόνηση η μελέτη οριστικής αποκατάστασης στις δύο αυτές θέσεις, με χρονικό ορίζοντα εκπόνησης και έγκρισης περί τους 2 μήνες.

Για όλες τις μελέτες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και εγκριθεί ο Οργανισμός προχωρά στην σύνταξη φακέλων έργων προς ένταξη στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020.

MASTER PLAN ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών «Σχέδιο διαχείρισης (Master Plan) των υδραυλικών έργων Κρήτης».  Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει δημοσιοποιήσει τους βασικούς στόχους και άξονες των υδραυλικών έργων του ΟΑΚ λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του προβλήματος της εξασφάλισης επαρκούς και κατάλληλου για χρήση νερού στην Κρήτη και την εξασφάλιση της αειφόρου διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Η στρατηγική της ενιαίας διαχείρισης θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή ορθολογικών, αποδοτικών και βιώσιμων μεθοδολογιών διαχείρισης όλων των υδραυλικών έργων της Κρήτης, βάσει του οποίου η κάλυψη της ζήτησης θα επιτυγχάνεται με ποσοτικά αξιόπιστη, ποιοτικά και περιβαλλοντικά ασφαλή και οικονομικά βιώσιμη αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων.

Εστιασμένες και στοχευμένες δράσεις

• Ο Οργανισμός παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας υλοποίησης του έργου «Ενεργειακή Αξιοποίηση του Φράγματος Ποταμών Νομού Ρεθύμνου-Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» βάσει της σχετικής σύμβασης που έχει συναφθεί με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ σχετικά με την λειτουργία του υβριδικού φράγματος Αμαρίου. Η σύμβαση αυτή τελεί υπό αναθεώρηση προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί σε ότι αφορά αφενός στην ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα και αφετέρου και ενόψει αυτής της σύνδεσης του καθορισμού από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των τιμών αναφοράς, που θα εισπράττουν οι μονάδες παραγωγής ΑΠΕ και ενδεχομένως να επηρεάζουν σημαντικά το περιεχόμενο της υφιστάμενης σύμβασης, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης στο έργο άλλων Α/Π, ώριμων αδειοδοτικά, τα οποία θα υποκαταστήσουν μερικώς ή ολικώς αυτά του Λασιθίου. Το έργο έχει λάβει Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων  ΑΕΠΟ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 09.10.2019.

• Ο Οργανισμός απέστειλε προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προτάσεις για την τροποποίηση του οργανογράμματός του καθώς επίσης και τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στον υφιστάμενο οργανισμό λειτουργίας του προκειμένου να του παρέχεται πλέον η δυνατότητα να ανανεώνει το ανθρώπινο δυναμικό του, είτε μέσω νέων προσλήψεων είτε μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας του ν.4440/16 ως φορέας υποδοχής. Επιπλέον παράλληλα με τα ανωτέρω και έχοντας υπ’ όψιν τόσο το μεγάλο πλήθος των οργανικών θέσεων που είναι κενές, την μεγάλη «αποψίλωση» των υπηρεσιών του Οργανισμού, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις του οργανισμού όπως προκύπτουν από το καταστατικό, τον εσωτερικό κανονισμό, τα έργα που του έχουν ανατεθεί αλλά και την λειτουργία των έργων προχωρήσαμε στην αποστολή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επεξεργασμένης πρότασης για την πρόσληψη του ελάχιστου απαιτούμενου προσωπικού.

• Από το 2017 ο Οργανισμός διαθέτει Εσωτερικό Ελεγκτή κάτι που έχει δρομολογηθεί και για τα επόμενα έτη (εκκρεμεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης). Παρά την έλλειψη οργανωμένης νομικής υπηρεσίας ακολουθείται με συνέπεια η διαχείριση και διευθέτηση επίδικων υποθέσεων.

• Από το 2017 η τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΚ διαμορφώνεται σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που βασίζεται στην επικαιροποιημένη εθνική νομοθεσία και τις κοινοτικές οδηγίες. Από το 2019 τέθηκε σε ισχύ ο Κανονισμός Άρδευσης του ΟΑΚ ΑΕ. Από το 2016 ο Οργανισμός καταρτίζει σε ετήσια βάση πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο το οποίο και αποστέλλεται στο εποπτεύον Υπουργείο.

• Ολοκληρώθηκαν οι φάκελοι αδειοδοτήσεων σχετικά με τις συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο ισχύος 960 kW μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και του Ο.Α.Κ. Α.Ε. (ως αυτοπαραγωγού) για ενεργειακό συμψηφισμό. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΑΚ προκρίνεται η χρηματοδότηση υλοποίησης των αντίστοιχων έργων στις περιοχές Μυλωνιανών και Αγριανών ισχύος περίπου 600 kW.

• Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες της αποδέσμευσης από κατασχέσεις του κτιρίου ιδιοκτησίας Ο.Α.Κ. Α.Ε. στην οδό Αγ. Τίτου 16 στο Ηράκλειο.

• Αναδιοργανώθηκαν οι υπηρεσίες του Οργανισμού με την χρήση προηγμένης τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η αναβάθμιση των υπηρεσιών διαδικτύου στην έδρα του Οργανισμού με εγκατάσταση μικροκυματικού μισθωμένου κυκλώματος 20Mbps.  Από το 2019 και στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων με το οποίο έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Από το 2019 έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία ολοκληρωμένο λογισμικό σύστημα Δημόσιας Λογιστικής ΝΠΙΔ για τις ανάγκες της Δ/νσης Οικονομικών υπηρεσιών του ΟΑΚ. Από το 2019 έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία ο αναβαθμισμένος ιστότοπος και πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΚ.

• Από το 2019 στεγάζονται σε χώρο που τους έχει παραχωρηθεί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στα Χανιά το Ταμείο Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Χανίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το Γραφείο και Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Χανίων του Υπουργείου Οικονομικών.

• Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών έγινε αποδεκτή η με αριθμό 105/2019 ομόφωνη Γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αφορά στην αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου του Β.Ο.Α.Κ. Με την γνωμοδότηση αυτή γίνεται ομόφωνα δεκτό, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ότι η αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου του Β.Ο.Α.Κ. ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης και στις οικείες Υπηρεσίες αυτής. Στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) ανήκει η αρμοδιότητα συντήρησης των νέων ή σε εξέλιξη έργων οδικών υποδομών ή τμημάτων τους, στον οδικό αυτό άξονα, που ανατίθεται με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Ν.4519/2018 (ΦΕΚ Α΄25/20-2-2018). Δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 7 του ν. 3086/2002 (Α’ 324), μετά την αποδοχή τους, οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποτελούν πράξεις, που είναι υποχρεωτικές για τη Διοίκηση.

Δράσεις βελτίωσης οικονομικών στοιχείων

• Η χρήση που αφορά την περίοδο 01.01.2016 έως 31.12.2016 ήταν κερδοφόρος με τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων να ανέρχονται σε κέρδη ποσού 1.357.961 ευρώ έναντι ζημίας ποσού ευρώ 2.741.282 κατά την προηγούμενη χρήση. Η βελτιωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι κατά την κλειόμενη χρήση 2016 εισπράχθηκε κρατική επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών 2,05 εκατ. ευρώ.

• Η χρήση που αφορά την περίοδο 01.01.2017 έως 31.12.2017 ήταν ζημιογόνος με τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων να ανέρχονται σε ζημία ποσού ευρώ 927.327 έναντι κέρδους ποσού ευρώ 1.357.961 κατά την προηγούμενη χρήση. Η αναστροφή των αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στο σχηματισμό προβλέψεων ποσού 1,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών από επισφαλείς απαιτήσεις.

• Η χρήση που αφορά την περίοδο 01.01.2018 έως 31.12.2018 ήταν κερδοφόρος με τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων να ανέρχονται σε κέρδη ποσού ευρώ 911.535  έναντι ζημίας ποσού ευρώ 927.327 κατά την προηγούμενη χρήση. Η αναστροφή των αποτελεσμάτων οφείλεται στην είσπραξη ειδικών επιχορηγήσεων που ανήλθαν σε 2,17 εκατ. ευρώ για το 2018 έναντι 1,41 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση και αφορούν κυρίως στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών «ΒΟΑΚ & Αποσελέμη».

• Με την Απόφαση υπ’ Αριθμ. 2/57103/ΔΠΓΚ/23.06.2016 «Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» (ΦΕΚ Β΄ 1932/29.06.2016) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. έλαβε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 5.923.816,04 ευρώ για την κάλυψη ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς τρίτους.

• Στις 21 Ιουλίου 2016 και δυνάμει της 77734/21-07-2016 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 η δαπάνη συντήρησης και λειτουργίας των αντλιοστασίων του Οργανισμού. Δυνάμει της απόφασης αυτής στις 29 Ιουλίου 2016 καταβλήθηκε στον Οργανισμό ποσό 2 εκατ. ευρώ.

• Από το 2017 (ΦΕΚ 2706Β/1.8.2017) ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. συμπεριλαμβάνεται πλέον στις ανώνυμες εταιρείες οι οποίες επιχορηγούνται (σε ποσοστό δεν θα υπερβαίνει το 4% της συνολικής δημόσιας δαπάνης) για τις δαπάνες  τους για τη διαχείριση και διοίκηση των υλοποιούμενων πράξεων στα ΕΠ του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται ότι εντός του 2018 με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών εγκρίθηκαν οι κάτωθι δεσμεύσεις προϋπολογισμού:

• Ο Οργανισμός δεν οφείλει πλέον ληξιπρόθεσμα χρέη από δική του υπαιτιότητα. Για τις περιπτώσεις οφειλών που χρήζουν διερεύνησης και τακτοποίησης έχει γίνει ανάθεση σε νομικούς.

«Κλείνοντας κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί το αυτονόητο, ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή του προσωπικού του Οργανισμού, από τον απλό συμβασιούχο υπάλληλο μέχρι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος, στους οποίους κατά βάση πιστώνεται το παραχθέν έργο και στους οποίους πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα», σημείωσε ο κ. Καζάσης, ο οποίος εξέφρασε και προσωπικές ευχαριστίες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, πλέον της οικογένειάς μου, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. που με συνέδραμε στο έργο μου καθώς επίσης και όσους πραγματικά με εμπιστεύθηκαν ώστε να αναλάβω την θέση ευθύνης του Δ/ντος Συμβούλου του Οργανισμού προεξέχοντος του πρ. Υπουργού Γιώργου Σταθάκη. Επιπλέον θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχές μου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, να έχουν υγεία και δύναμη να συνεχίσουν και να επαυξήσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΟΑΚ για την ανάπτυξη της Κρήτης», κατέληξε ο κ. Καζάσης.

Δείτε όλα όσα είπε σήμερα ο κ. Καζάσης…

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν, ακόμη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Γιώργος Αλεξάκης, Βασίλης Λιβάνιος, Παύλος Σεϊμένης (αναπληρωτικό μέλος) και Αριστόδημος Χατζηδάκης, που αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία που υπήρξε, στην ανάγκη ενίσχυσης του ΟΑΚ και στα σημαντικά έργα που είτε εκυτελέστηκαν είτε είναι σε φάση υλοποίησης – δρομολόγησης.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ακολούθως παρατίθενται οι σημαντικότερες δράσεις υποδομών ανά Περιφερειακή Ενότητα που προωθεί – υλοποιεί ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. (πλέον των οριζοντίων δράσεων που προαναφέρθηκαν):

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο