Χανιά | Η κίνηση και τα μέτρα ασφαλείας στις 5 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Αυξημένη σε καθημερινή -σχεδόν- βάση είναι η κίνηση στα περισσότερα σούπερ μάρκετ της πόλης των Χανίων, όπου δραστηριοποιούνται πέντε μεγάλες αλυσίδες (SYN.KA, Χαλκιαδάκης, Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL), σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε τις δύο προηγούμενες ημέρες το HANIA.news.

Παράλληλα, εφαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας, με τους περισσότερους πελάτες να τα τηρούν κατά γράμμα και τους λίγους που αρνούνται να συμμορφωθούν «να… μπαίνουν», συνήθως, «στη θέση τους» από τους υπευθύνους των καταστημάτων, καθώς είναι απολύτως σαφές ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια εργαζομένων και καταναλωτών.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι σε μεγάλα σούπερ μάρκετ παρατηρούνται συχνά ουρές συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (συνήθως από το πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι) καθώς με βάση τα μέτρα ασφαλείας αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με ορισμένες αλυσίδες να εφαρμόζουν ακόμη αυστηρότερο πλαίσιο.

Συνομιλώντας με εργαζόμενους στα ταμεία, η γενική εικόνα είναι ότι οι περισσότεροι πελάτες πραγματοποιούν μεγάλο -ή μεγαλύτερο απ’ ό,τι συνήθως- όγκο αγορών, ωστόσο εξακολουθούν να παρατηρούνται μέχρι και σήμερα περιπτώσεις, κυρίως ηλικιωμένων, οι οποίοι… «επισκέπτονται» το σούπερ μάρκετ καθημερινά, ενίοτε και δύο φορές την ημέρα, για να ψωνίσουν ένα ή δύο πράγματα. Ουσιαστικά, δηλαδή, η «επίσκεψη» στο σούπερ μάρκετ αποτελεί την καθημερινή τους… βόλτα, όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι, αλλά και άνθρωποι που εργάζονται ως σεκιούριτι σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχουν ελλείψεις προϊόντων από την αγορά, ούτε προβλήματα στην τροφοδοσία των καταστημάτων των πέντε μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικότερα:

ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ SYN.KA

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν σήμερα, Τετάρτη, τα σούπερ μάρκετ SYN.KA, στα οποία είχε απευθυνθεί χθες το HANIA.news, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα (όπως και στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη που ακολουθεί), επισημαίνονται τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας, που, όπως σημειώνεται, «υιοθετήσαμε άμεσα».

Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρουν τα σούπερ μάρκετ SYN.KA, είναι τα εξής:

• Στην είσοδο και έξοδο όλων των καταστημάτων μας να υπάρχει διαθέσιμο προς χρήση από τους πελάτες μας απολυμαντικό υγρό καθώς επίσης και αντισηπτικά μαντηλάκια μιας χρήσης.
• Το μέτρο της ελεγχόμενης προσέλευσης με την επίδοση ειδικής κάρτας ανά πελάτη και την εφαρμογή της οδηγίας, η οποία προβλέπει την ταυτόχρονη παραμονή εντός καταστήματος συγκεκριμένου αριθμού πελατών (1 άτομο ανά 15 τ.μ.).
• Την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και των κανόνων υγιεινής από τους εργαζόμενους με γνώμονα την ασφάλεια των πελατών και τη δική τους.
• Την απολύμανση των χειρολαβών των καλαθιών και καροτσιών πριν τη χρήση τους από τους καταναλώτές.
• Την τοποθέτηση γαντιών μίας χρήσης σε εμφανές σημείο.
• Την εφαρμογή προγράμματος καθαριότητας και απολύμανσης σε όλα τα καταστήματά μας. Διενεργούνται επιπλέον έκτακτες απολυμάνσεις.
• Ειδική εσωτερική σήμανση των καταστημάτων για την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων (2 μ.) στις ουρές αναμονής και στους διαδρόμους των καταστημάτων.
• Στην τοποθέτηση ειδικού διαχωριστικού Plexiglas στα ταμεία και στη Reception.
• Την αναπαραγωγή ηχητικού μηνύματός ανά τακτά χρονικά διαστήματα που υπενθυμίζει την ανάγκη της τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων.
• Τη χρήση ανέπαφης κάρτας για τις συναλλαγές.
• Την προτεραιότητα εισόδου σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, οι εγκυμονούσες και τα ΑμεΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση, τα σούπερ μάρκετ SYN.KA τονίζουν: «Η χώρα μας, ο τόπος μας και όλοι εμείς βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που γρήγορα θα ξεπεραστούν. Με συναίσθηση της ευθύνης λόγω της κρίσης του COVID-19 και της αλλαγής στις συνήθειες της καθημερινότητας μας, αυτήν την περίοδο, όλοι εμείς στα SYN.KA Super Markets  έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για να είμαστε δίπλα σ’ όλους εκείνους που έχουν περισσότερο ανάγκη. Όλα τα καταστήματα της αλυσίδας SYN.KA Super Markets ακολουθούν όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες απολύμανσης και καθαριότητας HACCP και βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και αρχές καθώς και με τους επιστημονικούς συνεργάτες για την προληπτική διαδικασία αντιμετώπισης θεμάτων που αφορούν στον κορoναϊό (COVID-19) για την προστασία των καταναλωτών και των εργαζομένων».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο όμιλος SYN.KA Super Markets, φροντίζει να ενισχύει με κάθε τρόπο αυτούς που έχουν ανάγκη τη στήριξή του και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Στο πλαίσιο αυτό στεκόμαστε δίπλα σε ευπαθείς ομάδες και ανταποκρινόμαστε άμεσα σε αιτήματα μονάδων Υγείας, Οργανισμών και Ιδρυμάτων από όλη τη Κρήτη για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην υλοποίηση της νέας υπηρεσίας “Παραδίδουμε σπίτι για να μένετε σπίτι” και καταφέραμε σε πάνω από 1.000 σπίτια και στους 4 νομούς του νησιού να ανταποκριθούμε άμεσα και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διεύρυνση του προγράμματος και για τις επόμενες εβδομάδες».

«Από την πρώτη μέρα των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από τις αρμόδιες Αρχές, όλοι οι εργαζόμενοι των SYN.KA Super Markets και του Κέντρου Διανομής, ανταποκρίθηκαν με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και ξεπερνώντας τον εαυτό τους, στάθηκαν δίπλα σε όλους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της κρίσης του COVID-19, διακινήθηκαν πάνω από 27.000 μοναδικοί κωδικοί προϊόντων στα SYN.KA Super markets. Όλοι οι εργαζόμενοί μας εργάζονται τηρώντας όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας για να τροφοδοτούν αδιάλειπτα και με επάρκεια όλα μας τα καταστήματα. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε καλύτερα και θα βγούμε νικητές απ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα», καταλήγουν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα σούπερ μάρκετ SYN.KA.

ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ των Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης Μιχάλης Τζαγκαράκης απάντησε άμεσα στα ερωτήματα που θέσαμε εγγράφως χθες ως HANIA.news, ευχαριστώντας, παράλληλα, «και από εδώ όλο το προσωπικό μας, τους συνεργάτες μας και όλους τους ανθρώπους που δίνουν την καθημερινή μάχη από το δικό τους μετερίζι για να μας εξυπηρετούν με χαμόγελο και είναι στις επάλξεις ώστε να μη μας λείψει τίποτα. Χρειάζεται απ’ όλους ψυχραιμία και υπομονή και όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθούν τα ερωτήματα και οι απαντήσεις τού κ. Τζαγκαράκη.

Ερ.: Τηρούνται όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης; Ποια είναι ακριβώς τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζουν τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης;

Απ.: Σε διαρκή επικοινωνία, ενημέρωση και συντονισμό με τις Υγειονομικές αρχές και τους γιατρούς εργασίας της εταιρείας μας, λαμβάνουμε για το προσωπικό και τους πελάτες μας όλα τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται. Συγκεκριμένα:

• Στην είσοδο των καταστημάτων μας υπάρχει διαθέσιμη αλκοολούχος λοσιόν (με περιεκτικότητα οινοπνεύματος 60% και άνω, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ).
• Όλες οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα (καρότσια και καλάθια πελατών, ταμία, πάγκοι κτλ.) απολυμαίνονται σε τακτική βάση με το ειδικό spray της Ecolab Sirafan Speed, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.
• Τα ειδικά τμήματα (τυροκομικά, αλλαντικά, κρεοπωλείο, μανάβικο) απολυμαίνονται σε τακτική βάση με εγκεκριμένα καθαριστικά / απολυμαντικά, κατάλληλα για επαφή με τρόφιμα, σύμφωνα με το ISO 22000 που η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη από το 2004.
• Στον χώρο του μανάβικου υπάρχουν διαθέσιμα για όλους τους πελάτες γάντια που μπορούν να χρησιμοποιούν κατά βούληση.
• Έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα ταμεία των καταστημάτων μας αλκοολούχες λοσιόν για την προσωπική χρήση του προσωπικού. Οι οδηγίες που τους έχουν δοθεί είναι να κάνουν τακτική χρήση, ώστε να απολυμαίνουν τα χέρια τους.
• Έχουν προμηθευτεί όλοι οι ταμίες μας γάντια που μπορούν να χρησιμοποιούν κατ’ επιλογή.
• Διαρκής ενημέρωση όλων των εργαζομένων μας με τις οδηγίες που λαμβάνουμε από τις υγειονομικές αρχές.
• Προχωρήσαμε σε προληπτικές μικροβιακές απολυμάνσεις των καταστημάτων και της κεντρικής αποθήκης μας, μετά το πέρας λειτουργίας τους, με τη μέθοδο της εκνέφωσης (ULV Fogging) με τη χρήση εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ σκευασμάτων για χώρους τροφίμων.
• Μέτρα για τη τήρηση του 1 προς 15 τ.μ. Εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλα μας τα καταστήματα. Κάθε πελάτης παραλαμβάνει μια κάρτα κατά την είσοδο του στο κατάστημα και την αφήνει κατά την έξοδο του στο ταμείο. Το σύνολο των καρτών που έχει κάθε κατάστημα αντιστοιχεί στον μέγιστο αριθμό των πελατών για το κατάστημα με βάση τα τ.μ., ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το μέγιστο αριθμό πελατών που βρίσκονται εντός του καταστήματος ανά πάσα στιγμή.
• Μέτρα για τη τήρηση των 2 μέτρων απόσταση: Ηχητικά μηνύματα με συχνότητα 15’ για τους πελάτες μας – τοποθέτηση κόκκινων γραμμών στο πάτωμα σε όλα τα σημεία  συγκέντρωσης πελατών (μανάβικο, ταμεία, κρεοπωλείο, τυριά / αλλαντικά) για την τήρηση των 2 μέτρων.
• Τοποθέτηση plexiglass στα ταμεία.

Ερ.: Εφαρμόζεται η απόφαση για 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα; Κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναφέρουν ότι έχουν λάβει απόφαση για 1 άτομο ανά 20 ή ανά 30 τετραγωνικά μέτρα. Τι ισχύει στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης;

Απ.: Εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλα μας τα καταστήματα. Κάθε πελάτης παραλαμβάνει μια κάρτα κατά την είσοδο του στο κατάστημα και την αφήνει κατά την έξοδο του στο ταμείο. Το σύνολο των καρτών που έχει κάθε κατάστημα αντιστοιχεί στον μέγιστο αριθμό των πελατών για το κατάστημα με βάση τα τ.μ., ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το μέγιστο αριθμό πελατών που βρίσκονται εντός του καταστήματος ανά πάσα στιγμή.

Ερ.: Παρατηρούνται συχνά ουρές αναμονής για την είσοδο στα καταστήματα. Αν ναι, ποιες ημέρες και ώρες συνήθως και πώς ανταποκρίνονται οι καταναλωτές σε αυτό το δεδομένο;

Απ.: Δεν αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο στα καταστήματά μας, καθώς η προσέλευση του κόσμου είναι ομαλή και σε σταθερό ρυθμό.

Ερ.: Είναι αυξημένη η κίνηση στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης τις τελευταίες εβδομάδες, βάσει τζίρου;

Απ.: Μετά το αρχικό σοκ των πρώτων ημερών, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί πλήρως. Είναι αυξημένη η κίνηση και οι αγορές των πελατών για τις καθημερινές τους ανάγκες, που είναι εκ των πραγμάτων πιο αυξημένες λόγω του ότι «Μένουμε Σπίτι».

Ερ.: Υπάρχουν κάποιες ημέρες και ώρες που η κίνηση είναι μεγαλύτερη και, αν ναι, γιατί εκτιμάτε ότι συμβαίνει αυτό;

Απ.: Πλέον όλες οι μέρες είναι σχεδόν ίδιες, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις μέσα στην εβδομάδα. Γενικώς, η περισσότερη κίνηση παρατηρείται μεταξύ 10:00 – 15:00, καθώς είναι μια βολική ώρα για τα ψώνια των καταναλωτών. Αργά το απόγευμα (μετά τις 19:00) παρατηρείται πτώση της κίνησης.

Ερ.: Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενο πελατών που αρνούνται να πειθαρχήσουν στα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις κ.λπ.) και, αν ναι, πώς αντιμετωπίζονται;

Απ.: Όχι, σε γενικές γραμμές οι Κρητικοί τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Επίσης, έχουμε αντιδράσει αρκετά ψύχραιμα, δεν ψωνίζουμε πλέον για να στοκάρουμε, αλλά για τις καθημερινές μας ανάγκες. Υπάρχει επάρκεια προϊόντων και καθημερινές παραδόσεις από τους προμηθευτές μας και τις βιομηχανίες.

ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ LIDL

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τού HANIA.news, αυξημένη και σταθεροποιημένη, σε μεγάλο βαθμό, είναι η κίνηση και στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος και LIDL, όπου λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Και στις τρεις συγκεκριμένες αλυσίδες, οι πελάτες καλούνται να φορέσουν γάντια -στα LIDL δεν συνέβαινε αυτό σε όλα τα καταστήματα όλες τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με πελάτες. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια -με επιτυχία- να τηρούνται οι αποστάσεις και εκτός των καταστημάτων, όταν υπάρχουν ουρές αναμονής, με τα LIDL να φροντίζουν να υπάρχει ελεύθερος στεγασμένος χώρος για την παραμονή των καταναλωτών τις βροχερές ημέρες.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο